Елеазар Хараш: Който има Любов, внася значение във всички неща (ВИДЕО)

17.06.2017 г.
17555
Добавена от: Борислав Борисов
2 коментара
Представяме ви отговори на Елеазар Хараш на 40 въпроси на зрители на Портал12. Разговорът е първа част, на 15-и Юли ще бъде публикувано видеото с още 40 въпроси на наши читатели.

"Името Елеазар Хараш ми е дадено от Учителя през 1987-а година, с него да нося отговорност. Дадено ми е след самадхи, с него нося голяма отговорност. Има две значения, ще кажа само едното: Божествен център"

"Варна е мистично място. На един древен език означава - Портал, думата Варна - преход в други светове. Варна е окултен и мистичен град. Тук работи повика на Силата на Морето. На мистичен език - повик за по-дълбок живот. Варна има аромат на древност, дори има връзка с Египет и Атлантида. От тук ще се роди нова цивилизация. Фактът, че Учителя я слязъл тук и е посял много неща означава, че от Варна след време ще произлезе нещо много дълбоко...."

"След смъртта, очите отиват на Слънцето - тяхната духовна част, но те са докоснати от Бога от вътрешното Слънце, и затова те са сияещи и приличат на слънца, защото от там произлизат. Очите са удивителен дар. Те са призовани да видят Тайната на Бога."

"Грехопадението означава недостиг на реалност, на цялост, липса на цялостно знание."

"Писаната съдба се поддава на изменение - Ако човек промени своето съзнание (това изменение е свързано с твърдия избор на Истината) и ако ти имаш любов към Истината, при теб ще дойдат съответни мисли, съответни хора, които Учителя казва - те стават обстоятелства, условия, живи същества. Затова Учителя казва: "За неразумните има съдба, за разумните има промисъл!"

"Забележката е по закона на любовта. Любовта вижда доборто, а слабостите само ги - забелязва. Критиката е : кри-еш...и тика-ш нещо, за да изпъкне нещо друго...Критиката е липса на любов."

"Човекът, който няма рептили (рептилий) в себе си, той носи в себе си една лекота. Тази лекота е висока мярка. Човек, който има рептили в себе си, той и да иска - не може да я има."

"Сега живеем в такова време, че не трябва да мислим за проблема, за голямата трудност, даже за вампиризма, а трябва да мислим изцяло за Бога. Когато мислим много за Бога - свърши! - няма рептили, няма вампири..."

"Регресията не може да помогне реално, само до някъде. Представи си - Христос и регресия?...значи давам мярка, защото ние вече имаме мярка. Истинският път е осъзнат - няма регресии! Той се нарича - Интензивен духовен труд."

"АХАМ БРАХМА АСМИ - мантра, която съм дал - Аз съм Дух"

...и още : защо Сириус е точно на 107 светлинни години от Земята, какви кодове са скрити от египетските жреци в картите Таро, за свещенния и божия свят и избягването на полуистините, за Рудолф Щайнер, за тайната на смирението, за миговете преди смъртта, за ангелите и дематериализирането на човек..  "да не показвам, сега как мога да изчезна, че ще смутим много хората", казва сред въпросите на зрителите на Портал12, Елеазар Хараш...и още:

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ВИДЕО:
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...

Свързани публикации

17.09.2016 г.
104790

Елеазар Хараш: Всеки човек се ражда там, където може да научи уроци, които ще го спасят след време (ВИДЕО)

Каква е разликата между човека и маймуната? Кое е първото - яйцето или кокошката? От къде идват делфините и къде отиват след смъртта си? Какво символизира какавидата и пеперудата? Какво се крие зад тайнството на пчелите и създаването на пчелен мед? Коя е причината соколът да не може да достигне Боговете? Какво символизира вълкът? Как котката може да спаси човек от самоубийство? Защо недоволните хора се прераждат в магарета?
28.05.2016 г.
68222

Елеазар Хараш: Бог е по-дълбок от реалността! (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

Представяме ви пълното видео интервю на Портал12 с писателя, езотерик и духовен напътственик - Елеазар Хараш. Основна тема в разговора е творчеството и посланията на белгийския писател, драматург и мистик - Морис Метерлинк.
17.10.2016 г.
24984

Елеазар Хараш: Атлантида е древна наша прародина (ВИДЕО)

Атлантида е древна прародина - истинската прародина, защото самите толтеки са обучавани от Боговете. Има връзка с Бялото братство, но Всемирното Бяло братство е нещо друго, нещо много по-високо. Атлантите са постигнали нещо грандиозно, от което сега в Света има остатъци.
26.11.2016 г.
13880

Елеазар Хараш - Интервю за Любовта и връзките между хората (ВИДЕО)

Жената е древен пламък от Любов, слязъл от великият разум. Когато този пламък е слязъл надолу, се е превърнал в Жена. Жената е друго име на душата Богиня. Жената е трепет от древният огън, от самият Бог. ИЗначалната Жена е създадена като безкраен възторг.
18.03.2017 г.
9752

Елеазар Хараш: Запалете Любовта в себе си, както го направиха Богомилите (ВИДЕО)

Богомилството искаше да създаде духовност, мястото от където започва Разцвета! Не религия! Не ритуали! Не свещи! ...Някои казват: Библията е боговдъхновена. Няма такова нещо! Ти трябва да си боговдъхновен! Библията я остави на почивка. Ти ако си боговдъхновен и Бог те води, ами ти си Книгата, ти си живата Книга!
07.08.2016 г.
61308

Елеазар Хараш: Тайната на злото разкрива, че Бог е Любов при всички условия (ВИДЕО)

Злото се побеждава без борба, но там където има невежество, злото си расте. Ако разберете злото, то се превръща в добро. Ако не разберете доброто, то се превръща в зло. Тайната на злото е един много важен въпрос, защото ако го разберем как действа, ще разберем как действа скрития Бог. Защото доброто е явният Бог, а злото е скритият Бог
20.07.2016 г.
12394

Елеазар Хараш: Ако човечеството се състои от хора, нещата никога няма да се оправят (ВИДЕО)

Очвечеството трябва да се състои от чисти души, чисти духове, чисти духовни търсачи и създания. Не хора, не човеци! Думата човек - чо-век, живее век, той не познава Вечността, той е ограничен. Еволюцията е дълъг път на падналите същества. Боговете никога не се забавляват с Вяра
20.12.2016 г.
15932

Елеазар Хараш: Христос е тук. Действа и работи! (ВИДЕО)

Съвременното християнство не е християнство, празниците не са празници. Не само Коледа и Великден, въобще празниците са между трагедия и комедия. При истинското древно християнство празнуваш Бог в себе си, а сегашната Коледа е голяма трагедия защото е изгубено чистото сърце, което означава, че без чисто сърце теб те няма, тогава кой ще празнува?...
21.03.2017 г.
4694

Елеазар Хараш: Богомислкият дух, мистичният дух работи сега в Света! (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Ние не сме Богоподобни, ние сме Древноподобни, ние не сме образ и подобие, ние сме древен лик на Абсолюта. И какво е мярката-древен лик значи там нямаш….там мярката за древния лик на човека – нещо общо с образ и подобие, те са ограничени. Древен лик означава да има велика Пълнота, Безмълвие и нещо, което не може да се опише понеже там Бог прибавя и Безмълвие, не мълчание
Коментари: 2
 • Людмил Егов
  18.06.2017 г., 20:29 ч.
  1     0

  Във връзка със втория въпрос за морето и духовността, искам да кажа, че преди години бях намерил една книга за духовните общности в Канада. Почти всичките бяха във Ванкувър, по крайбрежието на океана.

 • Vania Angelova
  17.06.2017 г., 22:23 ч.
  3     0

  Благодаря за интересните въпроси и за отговорите на Елеазар Хараш!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12