Елеазар Хараш: Кладата и Голгота са милостта на Бога (ВИДЕО)

18.03.2017 г.
9142
Добавено от: Борислав Борисов
Елеазар Хараш в разговор за Богомислкото учение и отговорността в днешните Крайни времена
17.03.2017, Варна
 
Коментари: 6
 • Светла Каменова
  24.08.2017 г., 22:54 ч.
  0     0

  Светла  

   

  И аз като Павлина се питам : пет века робство за българите поради унищожаването на богомилите. А какво за извратените мними духовници във Ватиканам затънали в педофилия?

 • Николай Николаев
  25.03.2017 г., 22:03 ч.
  2     0

  Има една проста Истина, която скоро, ще излезе на яве! Всяка приказка си има край . . . който е - едно ново начало!

 • Калин Кирилов
  19.03.2017 г., 17:37 ч.
  11     0

  Учителя Беинса Дуно  

  за Богомилите:  

  Като дойде Христос на Земята, убеди ли евреите в истината? Приеха ли те учението Му? – Не Го приеха. Богомилите убедиха ли хората в правотата на своето учение? – И те не можаха. Питат: „Кои са богомилите?” – Всички хора, които носят добри, светли идеи, са богомили. Те са носители на новата култура. Който  

  не знае това, казва, че богомилите развращавали народа. Не, те са опра­вяли света и Христос е Богомил, и за богомилското Му учение Го разпнаха. Днес всички Християни, всички на­роди се крият под епитафията на този Богомил. Защо се крият под тази епитафия? – Защото тя ги храни. Един стих от Евангелието казва: "С устните си ме почитате, а сърцето ви е далеч  

  от Мене". С устните си Го почитат, защото ги храни. Аз съм подал заявле­ние против българите. Този път те няма да се освободят от отговорност. Аз съм прав, искрен човек, не мога повече да нося неискреността на хората. Този път ще говоря истината така, както никой не я е изнасял. Когато изнеса истината, в света няма да има вече затвори и бесилки, няма да има вече пролетариат и буржоазия – навсякъде ще има Братство. (Учителя говори за следващите столетия и хилядолетия /Бел.съст./)  

  – Отиде след Него – 11 април 1920 г., Неделна беседа, София

 • КаТя
  18.03.2017 г., 18:49 ч.
  1     0

  Надявам се скоро да бъдат "открити " артефакти свързани с една загадъчна жена-дете Макрена-Михаил /най-малката сестра на Боян/!?!?!?!

 • КаТя
  18.03.2017 г., 18:42 ч.
  4     0

  Проблема мила Павлина, е че БОГОМИЛСТВОТО не се вкорени в сърцата на Българите и не стана негова природа.Не се посяха на дълбоко в нас БОЖИИТЕ ИСТИНИ.ЖЕРТВАТА беше нужна,желана и реализирана, но ние оправдахме ли ТАЗИ ЖЕРТВА!?!Тези наши действия-бездействия доведоха, а и ще довеждат нещастията/щастията/-условно казано.А това,че ти се струва несправедливо спрямо българите е ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС,който тормози всички. Отговорът е много прост-ЗАДАЧАТА НА БЪЛГАРИНЪТ Е НАЙ-СЛОЖНАТА: ДА ПОКАЖЕ НА ДЕЛО/в живота/ РЕАЛИЗИРАНЕТО НА БОГОМИЛСТВОТО/БОЖЕСТВЕНИТЕ ПРИНЦИПИ в материята/. Голяма ,трудна,отговорна задача-при неизпълнение каква карма да очакваме!?!?

 • Павлина
  18.03.2017 г., 16:21 ч.
  4     1

  Нещо не се връзва .За унищожаването на богомилите - пет века робство.А за избитите до крак катари и унищожените от инквизицията - какво?Някой измислен папа се бил извинил.Нещо не е така.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12