Търси

Джорджия: Нулевото съпротивление е ключ към алхимията (ВИДЕО)

14.03.2017 г.
7692
8
Пълна видео лекция на Джорджия Николова, по темата за алхимията в живота и връзките с Херметизма. Събитието е част от цикъла я от цикъла Корените на Древното познание организирана от книгоиздателя Мария Арабаджиева. Херметизма се дели на две части - висш, върховен или висок херметизъм, който представлява философията, самото учение, начинът на обяснение на връзките между Вселена, Бог, Природа, Човек и нисш херметизъм, както го определят в древните книги, който представлява приложението на Херметизма като учение в науките - астрология, алхимия, магия, които служат всъщност за промяна на съзнанието на човека и могат да бъдат наречени трансмутация на съзнанието.
Коментари 8
 • КаТя
  18.03.2017 г. 15:08
  Но дали целта на човешкото съществуване е СВРЪХ ЧОВЕК?!?!АЛХИМИЯТА не трябва да е самоцел, а метод за достигане до ТОТАЛА/извън ПРОЯВЕНИЯТ ТОТАЛ има НЕПРОЯВЕН/.ЦЕЛТА Е ВИНАГИ ТОТАЛА.
 • КаТя
  18.03.2017 г. 12:21
  Създаването на така нареченият СВРЪХ ЧОВЕК е възможно с ВОЛЕВОТО му свързване с ТРИТЕ СВЯТА-матерялният,духовният и БОЖЕСТВЕНИЯТ,които взаимно се поддържат,подкрепят,подхранват и синхронизират.Но както се досещаме само свързването не е достатъчно-трябва да се спазват ЗАКОНИТЕ присъщи за ТЯХ, без натиск и ВОЛЕВО. ИНАЧЕ ТЕЖКО И ГОРКО на човечето-ЗАКОНИТЕ/ПРИНЦИПИ ще извършат закономерното.
 • КаТя
  18.03.2017 г. 11:12
  ПРИНЦИПИТЕ В ПРОЯВЕНОТО/видимото и невидимото/ са физичните,химичните , физиологични /математичните са неизменно свързани с всички/и още много други закони, които познаваме във ВИДИМИЯ диапазон на ВИБРАЦИИТЕ/голяма част сме опознали чрез уреди ,други -голям диапазон вероятността да опознаем е твърде малка.Те спадат към НЕВИДИМОТО-ТЪМНАТА материя/.Така всички открития и технологии /видимото/са нагледен урок какво е възможно в невидимото.
 • КаТя
  18.03.2017 г. 10:44
  АЛХИМИЯТА Е СЪЩНОСТ НА ПРОЯВЕНИЯ ТОТАЛ.ТЯ Е ПОДЧИНЕНА ПРЯКО НА НЕГО.В НЕЯ СТОЯТ УСЛОВИЯТА И ИЗПЪЛНЕНИЯТА НА ПРИНЦИПИТЕ/БОГОВЕТЕ-ДЕВИ/,КОИТО СА В АБСОЛЮТНА ЗАКОНОМЕРНОСТ.САМИТЕ ПРИНЦИПИ СА ИЗПЪЛНИТЕЛИ БЕЗ ДА ИМАТ СВОБОДНА ВОЛЯ.ТЕ СА ПЪРВИЧНАТА ДРЕВНОСТ, КОЯТО Е ИЗВЪН ВСЯКАКВО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ ОТ човешка гледна точка.
 • Иван
  17.03.2017 г. 15:16
  Благодаря ти Дора за обяснението. Джорджия казва, че отнема към 3 минути - значи минута и половина бъркаш в едната посока, а после обратно, така ли?

Коментари:

Спонсори на Портал 12