Търси

Двудневен семинар по Паневритмия - Рила 2016

Начало
14.08.2016 г. от: 10:30 ч.
Край
16.08.2016 г. от: 19:00 ч.
Организатор:Комисия по Паневритмия на Общество Бяло Братство
Двудневен семинар по Паневритмия - Рила 2016

14 август (неделя)

Около 10.30 - 11.30 ч. (начало 10 минути след Паневритмия) на поляната, където в същия ден се играе Паневритмията: Живко Стоилов – практическо занимание „Стойка, дишане, пластика в Паневритмията “ 
Живко Стоилов практикува Паневритмия от 1989 г. и я преподава от 2010 г. Понастоящем участва в обучението на за преподаватели по Паневритмия. Има интереси в областта на психологията и философията - интегрална и и източна, йога и съвременни форми на групова работа за личностно развитие.

16.00 - 16.30 ч. 
Пиерджорджо Пиетробон - разговор за Паневритмията в Италия
Пиерджорджо Пиетробон e
психотерапевт с дългогодишна духовна практика и познания на езотеричните науки.
Ръководител на групата от Италия, която многократно е участвала в духовната школа на Рила.

16.30 - 17.00 ч. 
Ясен Даскалов – споделяне „Паневритмията – красота и свещенодействие“
Ясен Даскалов е музикален педагог. Практикува Паневритмия вече 30 години, а през последните 10 години включително свири на Паневритмия.

17.00 - 19.00 ч. 
Георги Петков – споделяне на две теми: 
1) Шестте упражнения, които се изпълняват преди Паневритмията – започване напред или назад?
2) Исторически факти и документи от Школата на Учителя по дискусионни въпроси
Георги Петков е роден през 1940 г. в братско семейство и от 1953 г. играе Паневритмия непрекъснато до настоящия момент (с изключение на две години военна служба). Поради това е свидетел и участник как се е играла Паневритмията сравнително скоро след заминаването на Учителя и в какъв вид тя е дошла до наши дни.

16 август (вторник)

Около 10.30 - 11.30 (начало 10 минути след Паневритмия) на поляната, където в същия ден се играе Паневритмията: Николай Конакчиев – практическо занимание за усъвършенстване в Паневритмията
Николай Конакчиев практикува Паневритмия от 1992 г. и преподава от 2000 г. в България, а от 2004 г. и в чужбина. От 2002 г. е избран в комисията по Паневритмия, в чиято работа участва и до сега. Той е един от екипа по подготовка и обучение на преподаватели по Паневритмия.

17. 00 - 18.00 ч. 
Светла Балтова – беседа „Паневритмията в съвременното социално пространство“
Д-р Светла Балтова е лекар със специалности кардиология и ревматология, практикува холистична медицина. Практикува и преподава цветолечение по метода на Д-р Бах и астрология. Преподава Паневритмия от около 1997 г. в България и от 2000 г. и в чужбина. От 2002 г. многокократно е преизбирана за председател на Комисията по Паневритмия на Общество Бяло братство. Участва в обучение на преподаватели по Паневритмия. Автор на две астрологични книги и множество статии в областта на Паневритмията и холистичното лечение.

18.00 - 19.00 ч.
Йоанна Стратева - споделяне: „Как изглежда кръга на Паневритмията, гледан от центъра, където са музикантите?“
Йоана Стратева е музикант. Преподавала е в музикалното училище в София, Д.М.А. и Нов български университет. Има издадени четири аудио диска с музика от Учителя Петър Дънов. Дъщеря е на Гита Стратева, която е свирела на китара при изпълнението на Паневритмията на Изгрева по време на Школата. Самата Йоанна също свири Паневритмия от съвсем млада заедно с много от музикантите, присъствали и свирили Паневритмия с Учителя по време на Школата.

Семинарът се организира от Комисията по Паневритмия на Общество Бяло Братство. Възможни са известни промени в програмата. Детайлите за местата на провеждане на заниманията ще бъдат известени на място в предходните дни.

Седемте рилски езера, Рила планина
 

Спонсори на Портал 12