Духът не се преражда, но се вселява.

22.08.2019 г.
32896
Добавена от: Портал12
1 коментара
Духът не се преражда, но се вселява, минава от една форма в друга. Духът се явява в разни епохи и времена, за да научи Великия закон на Битието, да разбере, че Вселената е Велико обективно училище. Всички души, малки и големи, минават през това училище. Като свърши земната наука, човек напуща Земята и отива на друга планета, там да се учи. Така ще обиколи всички планети на Слънчевата система.

Развитието на човека не е еднократен процес: той не върви нито само по еволюционен, нито само по инволюционен път. На същото основание и създаването на света не е еднократен процес, а многократен, т.е. неприривен. Качването и слизането, т.е. еволюцията и инволюцията също са многократни, неприривни процеси, в които взимат участие Възвишени Разумни сили. Само Разумният човек може да се качва и слиза.

Божественият живот непрекъснато се влива в душата. И в това отношение еволюцията и инволюцията не са нищо друго освен вливане и изливане на Божествения Дух в душата. Той трябва да се влива вътре и да се излива навън, за да може душата да придобие онова Знание и онази Любов, които са необходими за развитието ѝ.

Влезе ли съзнателно в еволюционният път на живота, човек не се отклонява вече от пътя към Божественото.

…Бога. Той е Единственото Същество, Което не се мени. Той е Принципът. Бог в Себе Си е математическо цяло. Цялото не се мени, а неговите части  претърпяват едно вътрешно изменение. Човешките души, Ангелите, Висшите духове – с тях могат да стават промени. То е в реда на закона на усъвършенстването. Ние можем да растем и да се развиваме.


Развитието е един вечен процес, който няма свършване. В това вечно развитие е смисълът на живота, в него е всичката радост. По този начин ти ще реализираш това, за което душата ти копнее.

Питам: Какво се разбира под думите „ Ти си Син на Бога Живаго?“ Това показва степен на развитие. Оттам всеки човек трябва да съзнава, че от положението, в което се намира в даден момент, той може да расте, да се развива, докато дойде ден да се нарече Син Божи.

Из Божествено Учение за себесъграждането – Из Словото на Учителя

 
Свързани публикации

21.09.2017 г.
7410

Константин Златев: Днес последователите на Учителя имат свещен дълг да продължат започнатото от него (ВИДЕО)

Днес последователите на Учителя Беинса Дуно имат за свой свещен дълг да продължат започнатото от него. Да направят завещаното им съкровище достояние на всички народи, на всеки земен човек. И нека бъдат уверени, че в това достойно начинание никога няма да бъдат сами.
16.08.2018 г.
11477

Валентин: Плерома е състояние на вселяване на строго определена висша мисъл на Бога в човека

Плерома, това е чистият Божествен космос. Плерома или пълнотата е състояние, състояние на вселяване на строго определена висша мисъл на Бога в човека; строго определена висша мисъл на Бога в човека.
18.11.2017 г.
15260

Бог знае скритите неща в човека и според това проявява Правдата си (ВИДЕО)

Бог направлява всички събития, всичко е негова Воля, всичко е негова Правда. Той е единственият, който решава изцелението, Той решава дори колко да му вярваш. Ако ти си под негова закрила, Той ти вселява спокойствие в сърцето и дълбок покой и когато дойде трудност, ти имаш лекота.
27.05.2018 г.
27041

Елеазар Хараш: Учителя се вселява частично в свои ученици, за да работи и да помага (ПЪЛЕН ТЕКСТ - СЛОВОТО)

Словото е говор на самия Бог, на самата Древност. А хората имат един вътрешен глас, но те нямат слово, ако Словото влезе в тях, тогава вече то има причина да влезе и тогава вече можем да говорим за Слово.
21.03.2017 г.
4724

Елеазар Хараш: Богомислкият дух, мистичният дух работи сега в Света! (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Ние не сме Богоподобни, ние сме Древноподобни, ние не сме образ и подобие, ние сме древен лик на Абсолюта. И какво е мярката-древен лик значи там нямаш….там мярката за древния лик на човека – нещо общо с образ и подобие, те са ограничени. Древен лик означава да има велика Пълнота, Безмълвие и нещо, което не може да се опише понеже там Бог прибавя и Безмълвие, не мълчание
07.04.2017 г.
10975

Елеазар Хараш: На Сириус съществува живот. Каква е връзка с Египет и Земята? (ВИДЕО)

Великата цел на живота е вкореняване в Истината и в истинният живот. Това е мярката. Истината съществува преди света и ще бъде след него. Човек израства само тогава, когато е в единение с истината. Истината има в себе си специални звукови честоти, тя говори по особен начин. Истината е всякога по-дълбока и всеобхватна от човечеството и от всички видове мнения
Коментари: 1
  • Владимир Цанев
    22.08.2019 г., 12:46 ч.
    1     1

    Благодаря...????????????

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12