Дискусия за Орфей и сребърната нишка на българската мъдрост ще се проведе днес в София

16.02.2016 г.
2523
Добавена от: Портал12
3 коментара
Дискусия за Орфей и сребърната нишка на българската мъдрост ще се проведе днес в София. Ще бъдат обсъдени темите за орфическите мистерии, символизмът на седемте струни на Орфеевата Арфа, влиянието на Тракия, родното място на Орфей и местните планини.

"Непознатият Орфей е онази все още непозната част от нас, която носим в себе си. Понякога, в тишината на вътрешно умиротворение, чуваме сякаш забравен глас от дълбините на нашето сърце – свещена музика, звучаща от Арфата на Орфей.", казват организаторите на събитието от Лекториум Розикруцианум, България.

Събитието днес е с начален час 19.00 часа, на адрес: гр. София, ж.к. Лозенец, ул. Бисер № 7, център „Феникс“ (метролиния 2 – сп. „Европейски съюз“, срещу музея на „Земята и хората“).

 
Коментари: 3
 • Мистерия
  16.02.2016 г., 22:16 ч.
  2     0

  Олтара на Орфей е скрит до едно българско езеро. А намирате ли нещо общо с някои останали по-съвременни учения - бели дрехи, култ към слънцето, проповед за мир и любов, Богът вътре в нас и т.н.

 • Георги Георгиев
  16.02.2016 г., 21:25 ч.
  4     0

  Митичната личност, ако може да се нарече личност, Орфей е един от просветителите носещи Светлина, но както повечето, които са слизали досега на земята, е носел идеи изпреварващи времето си. По-точно те са си били навреме, но хората както винаги, не са били в крак с времето. Така както е било при Христос, Богомилите и Беинса Дуно - светли идеи в тъмни времена!

 • Виолета Демирева
  16.02.2016 г., 18:20 ч.
  7     0

  Орфей е изключително интересен образ и легендите, свързани с него, са пълни с един интригуващ и красив символизъм... Блазе ви на тези, които ще присъствате!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай