Търси

Digital KidZ 4: Наука. Образование. Технологии. Светът на бъдещето.

Начало
19.03.2016 г. от: 09:00 ч.
Край
19.03.2016 г. от: 17:00 ч.
Местоположение
град София, бул. България 1
Организатор:Digital KidZ, Ивелина Атанасова, Newtrend
Образованието на “дигиталните деца”, ефективни методики за преподаване, технологиите в образованието и тенденциите на развиващото се общество, ще бъдат във фокуса на четвъртото издание на конференцията и творчески работилници DigitalKidZ, организирани от Фондация “Дигиталните деца” на 19 март 2016 в зали 8 и 9 на НДК, София. 

Паралелно с обществените дискусии за застаряващите преподаватели в българското образование, все по-често се обсъжда внедряването на технологии в учебния процес и дигитализация на учебното съдържание. Работят ли технологиите в образованието обаче? Проучванията доказват, че полезността на технологиите се наблюдава единствено, ако тяхното внедряване е обвързано с промяна в модела на обучение и интеграцията им е в пряка корелация с тенденциите за развитие на обществото, икономиката и пазара на труда.

“Иновативни са не училищата, които провокират децата да пишат домашните си на iPad и са оборудвани с последни модели интерактивни дъски, а тези, които отчитат трансформацията, която технологиите налагат върху обществото и новото, дигитално поколение ученици е класните стаи,” споделя Ивелина Атанасова, организатор на инициативата. “Наричаме децата днес “дигитални” не защото боравят лесно със своите мобилни устройства, а защото не познават света преди технологиите, което ги кара да мислят, учат и комуникират по съвършено различен начин. Как? Именно тези изследвания, опит и ценни съвети обобщават българските лидери в областта на образованието, психологията, бизнеса и технологиите, лектори на конференцията, докато професионални педагози съпреживяват технологии по един нов и градивен начин с децата в работилниците на DigitalKidZ.”

Лектори в конферентната програма на DigitalKidZ са представители на Института по математика и информатика към БАН, Института по астрономия с НАО Рожен към БАН, създателите на най-голямата българска платформа, посветена на науката – “Българска наука”, представители на МОН, представители на издателство Булвест - Анубис, които ще разкажат повече за електронните учебници, българските представители на Space Camp към NASA и преподаватели от средния клас, които успешно внедряват технологиите и иновативните методи на преподаване, за да повишат интереса и успеха на учениците си. 

Традиционно конферентната програма на DigitalKidZ обръща внимание и на “специалните деца”. Тази година Ашод Деранхонян от Фондация "Заслушай се" ще разкаже как технологиите могат да осигурят жестов превод в реално време за глухите деца чрез видео и трансформиране на говор към текст, а 10-годишната Диана ще разкрие повече за предизвикателствата да бъдеш “дигитално дете” в общество, което с носталгия “инвестира” в миналото си, но не планира бъдещето.

DigitalKidZ включва паралелни програми на конференция, творчески работилници за деца на възраст 4-10 години и изложение.

Присъствието изисква регистрация на: http://digitalkidz.eu/conference

град София, бул. България 1, Национален дворец на културата

 

Спонсори на Портал 12