Търси

Детето отказва да се храни - тренинг за родители

Начало
27.06.2017 г. от: 16:00 ч.
Край
27.06.2017 г. от: 17:30 ч.
Организатор:Здравен център БРОД
Тренинг за родители „Детето отказва да се храни!“

Усещате ли притеснение и напрежение в себе си, когато наближава момента на хранене с детето? Да, много вероятно е да е така, ако имате проблеми с храненето на детето. Това на практика се превръща в доста неприятен момент и преживяване и за двете страни.
Случва ли се да играете ролята на клоун, който залъгва детето само и само за да сложи нещо в устата си, за да сте спокойни? А да вървите след него и буквално да го гоните, бутайки му нещо в устата, докато то се е загледало и заиграло? А може би времето за храненето прилича на истинско бойно поле?

Когато по една или друга причина храненето се е превърнало в неприятно изживяване за майката и детето, може би е време като родители да се замислим? Ако детето ви е здраво, щастливо и енергично и няма медицински проблем, то вероятно отказвайки да се храни, иска да ви каже нещо? Какво ни казват децата? Склонни ли сме да се вслушаме? 

Трябва ли да се притесняваме, ако детето отказва да приема определена храна, намалило е апетита си или съвсем няма апетит? 

Как да превърнем храненето в приятно семейно изживяване, а не в наказание за детето и за нас самите? Как да гарантираме приема на достатъчно разнообразна и здравословна храна?
Тренингът е подходящ за родители, които вече имат реален проблем и притеснения по отношение храненето на детето си /отказ да се храни или да приема определени храни/, но и за такива, които имат желание да получат полезна информация и да намерят отговори на някои важни въпроси, свързани с отношенията родител- дете при изграждането на цялостния ритуал – хранене, с уважение и отговорност към здравето и храната.

Цена на обучението: 15 лв; за двойка- 25 лв.
НЕОБХОДИМО Е ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА ЗАЯВИТЕ СВОЕТО УЧАСТИЕ НА ТЕЛ: 032/63 71 63 и 0879 84 13 04. 
Местата са ограничени!

Водещи: Специалистите на център за психологическа консултация "Феникс"-
Десислава Даскалова- психолог. Завършила “Консултативна психология“ и „Клинична психология“. Допълнителни обучения по психодиагностика, арт – терапия, подходи за работа с деца с агресивно поведение, системен подход за работа със семейства.
Деница Велкова - семеен консултант. 
Образование - социален педагог и магистър „Управление на социално-педагогическите дейности с деца и юноши“.

Скъпи родители, ще Ви очакваме на 27 Юни (вторник) от 16:00ч до 17:30ч.
Адрес: гр. Пловдив, ул „Петко Д. Петков“ 23, ет.3, Медицински център БРОД.


 

Спонсори на Портал 12