Търси

Дамян Попхристов за познанието на богомилите и връзката с Космоса

09.04.2016 г.
7827
3
Видео от Международния форум за богомилите и тяхната роля в Европа, който се провежда във Велики Преслав

Тагове
Дамян Попхристов - видео
видео за богомилите Дамян Попхристов пророчество на Богомилите богомили история на богомилите проф. Дамян Попхристов За Богомилите от уста на ухо Дамян Попхристов - лекция учението на богомилите преродени богомили Дамян Попхристов 2021

изтеглете файла:

Дамян Попхристов - богомили - Велики Преслав 2016 1 B (jpg) ИЗТЕГЛИ ФАЙЛА

Препоръчани книги:

Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Свързани видеа

Проф.Дамян Попхристов: Примерът на богомилите и отговорностите пред българите днес (ИНТЕРВЮ)

27.11.2021 г.
Виж повече

Проф.Дамян Попхристов: Богомилите и Новото време - ЛЕКЦИЯ (20.06.2021)

20.06.2021 г.
Виж повече

Проф.Дамян Попхристов: Богомилите са носителите на свещения Граал, който не е материален (ИНТЕРВЮ)

12.04.2021 г.
Виж повече

Проф.Дамян Попхристов - Истината за Боян Мага (ВИДЕО)

07.02.2017 г.
Виж повече

Дамян Попхристов: Боян Мага и учениците му са отново при нас! (ИНТЕРВЮ)

15.11.2016 г.
Виж повече
Коментари 3
 • Богдан Маринов
  11.04.2016 г. 11:44
  Цялото събитие беше на много високо ниво.... Благодаря за всичко. И наистина както се каза накрая, догодина не форум, а конгрес! :D
 • Diana Venkova
  10.04.2016 г. 06:46
  :V:)
 • Цвети
  09.04.2016 г. 12:52
  Благодаря ви, хора, че пускате видео и информация от събитието в Преслав! Очаквах го много време с трепет, за съжаление се налага да се лекувам и не мога да ида там, но със жажда следя всичко, което пускате от проявите. Уникално събитие, уникално място и уникални хора! Благодаря ви и нека Бог ви благослови с любовта си!

Коментари:

Спонсори на Портал 12