Търси

Дамян Попхристов: Боян Мага и учениците му са отново при нас! (ИНТЕРВЮ)

15.11.2016 г.
7468
5
Добавена от: Таня Борисова
Интервю на Таня Борисова с проф. Дамян Попхристов по темата за това кой е Боян Мага, наследството на богомилите и връзката със Свети Иван Рилски...
Велико Търново, 13.11.2016
Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.
Коментари 5
 • ала-бала
  06.02.2017 г. 22:44
  Трансформация на материята само от посветени,осветени т.е. илюминирани,в древна Сирия и прочее масонски измишльотини...Върхът е хипотезата,която "професорът" не подлага на никакво съмнение,че св. Иван Рилски е син на цар Симеон и едва ли не е и богомил...Това е вече прекалено.
 • Asya Sarandeva
  24.11.2016 г. 20:41
  Изключително вълнуващо!
 • Primum inter Pares
  21.11.2016 г. 22:01
  Чудесно интервю и Чудесна книга "За Богомилите от уста на ухо" Най ми хареса как завърши интервюто...
 • GDP
  21.11.2016 г. 21:04
  Защо като Боян Мага е "учредителя" на движението, а Поп Богомил му е ученик движението се казва Богомилство, а не Магизъм, Боянизъм или Колобърство?! А иначе всички сем Богу мили!
 • Бианка Павлова
  20.11.2016 г. 17:23
  Няма ли възможност за Бг субтитри,за хора със слухови увреждания?

Коментари:

Спонсори на Портал 12