Търси

Да опознаем историята си!

Начало
04.06.2016 г. от: 10:00 ч.
Край
05.06.2016 г. от: 18:00 ч.
Организатор:Кольо Колев, Василиса Стоянова
За пореден път доброволци ще се включат в проучвания на древния град Мисионис до Търговище. Инициативата се организира за трета поредна година и е в помощ на археолозите. Целта на организаторите е да мотивират младите хора да опознаят своя край, помагайки на специалистите и ставайки част от новите им открития. 

Събитията са насрочени за 4- ти и 5-ти юни- събота и неделя

Доброволците ще помогнат за почистването на терените, където тази година археолозите ще извършат проучванията. Събитието ще се проведе в два поредни дни- трети и четвърти юни. Като усилията ще бъдат насочени основно в почистването на източния квартал и рановизантийската крепост на Мисионис.Искрено се надяваме, че тази година в инициативата ще се включат повече ентусиасти, които ще бъдат водени единствено от желанието да помогнат, полагайки доброволен труд. Участието в подобно събитие е начин всеки един от нас да покаже, че не е безразличен към историята. 

ВАЖНО: Доброволчеството е дейност, която се извършва в полза на други хора, общности
или общества по собствена воля, без да се очаква овъзмездяване. Което с две думи значи: 
"ПАРИ НЯМА", както казваше един наш министър! Но пък за сметка на това освен, че ще допринесем макар и с частица за съхранението на историята ни, ще си подарим и много положителни емоции.

При проявен интерес и възникнали въпроси може да се свържете с организаторите на следните телефони:

0896733110 – Кольо Колев, 0894671544 – Василиса Стоянова

Крумово Кале/Мисионис, Търговище
 

Спонсори на Портал 12