Д-р Тимен Тимев предсказва още преди 20 години бъдещето на виртуалните съзнания без психики

06.04.2019 г.
19228
Добавена от: Борислав Борисов
Представяме ви написаното (в трагикомичен стил) преди повече от 20 години предсказание на квантовия физик и анти-психиатър д-р Тимен Тимев по отношение на бъдещето на земната цивилизация. Според него следващите 10 столетия ще бъдат свидетели на най-вълнуващата еволюционна метаморфоза на Хомо Еректус, чиято величествена картина обаче ще се разгръща постепенно.

1. Интелектът ще напусне психиките на най-способните за да се автономизира в самостоятелна идеална същност. Най-гениалните учени и изследователи ще бъдат първите потърпевши: техните съзнания като най-сложни и диференцирани, достигнали определения праг на сложност ще напуснат неудобното си мозъчно местожителство и ще се обособят в колективния разум на психоцентровете. И психиката на бившия гениален ум ще остане да обитава в индивид с възможно най-банален мозък.

Тогава най-образованите ще станат най-прости и първите ще станат последни, защото мозъкът имал непредпазливостта да породи нещо, което го надхвърля, не ще може да отиде там, където неговата най-финна функция се измества.

Тежко на талантливите! Защото интелектите ще са в състояние да напускат само най-финно устроените и креативни мозъци. И посредствените ще се възрадват! - защото само ниската степен на интелигентност ще е в състояние да опази за собствения си индивид и мозък неговите интелект и дарби от експанзията на колективизацията на умовете.

Така първата генетична популяция ще бъде тази на хора с мозъци без интелект и психики без съзнания - над които ще властват митични безтелесни същности, господари на собствения си родител: идеални интелекти без мозъци и виртуални съзнания без психики! (бел.ред. това вече започна).

Всеки гениален и високоталантлив човек ще дава началото на две противоположни популации индивиди - примитивни двукраки способни само да се подчиняват и изпълняват, и нематериални интелектуални "същества", концентрирали в себе си цялата креативна и законодателна мощ на бившите човешки умове.

2. Колективните умове като виртуални същности и съзнанията без мозъци ще са върхът на йерархията, от която ще се изгражда бъдещата социална култура. На второ място в еволюционната стълбица ще следват роботите и компютрите. Те на свой ред ще ръководят и ще дават прерогативи на учените-посредници между дезинтелектуализираните хора и роботите.

На четвърто предпоследно място трябва да слезем до човеците със средна интелигентност, които заемат средищно място равноотдалечено и от безтелесните умствени същества и от индивидите с обезинтелектуализирани мозъци - което им отрежда завидната съдба на историко-еволюционен неутралитет.

И най-накрая, последното стъпало от социалната стълбица ще бъде представена от човеците с дезинтелектуализирани мозъци, които ще бъдат болшинството от земните жители, една маса напълно доволна от своя социален статус и еволюционно място.
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай