Д-р Тимен Тимев: Егоизмът е патология на индивидуалността

19.01.2019 г.
11401
Добавена от: Борислав Борисов
Една много важна тема за съвременното общество днес е за огромното различие между индивидуализъм и егоизъм. Днес вместо индивидуализма се проповядва егоизма, а това е много погрешно. Това е фатално объркване на понятията.

За да бъдеш индивидуален, трябва да си неповторим, трябва да развиваш в себе си чувството за изключителност и оригиналност, а те се разбират погрешно и се прокламира егоизъм, който е патология на индивидуалността.

Колкото повече обичаме в нас наслаждението, дяволът се проявява, а колкото повече се стремим да обичаме страданието - дяволът намалява. Самият Бог е непрекъснато страдание, защото Бог е безкрайно отрицателен. Той не е положителен, защото  минусът е безкраен, а плюсът – краен.

Егото умира, когато се прескочи преградата на Пространството и Времето
Пространството и Времето са преградата, която остава между нашата мисъл и между нашата енергия, затова пространствено-времевия свят се излъчва – когато вълната на енергия се отдалечи от вълната на информация, се излъчва пространството. Докато нашите мисли се движат във времето – това не е истинската мисъл, ние се движим вътре в перцепторната клетка.Още древните са знаели, че трябва да се премахне, да се прескочи пространството и времето, за да се стигне до самото течение на мисълта. Единствено тогава ние може да вземем пространството и времето като събития и да ги поставим в течението на мисълта. Ето, затова най-високо се движи темпоралната вълна, тя се движи като събитие, а вътре в нея се движи енергетичната вълна. Ние живеем на третото ниво защото сме енергетични същества, които трябва да преодолеят енергетичната преграда, да излезем на темпоралната вълна, а тя самата вече се движи във вълната на мисълта.

Нещата са двойно забулени, но основното движение е в това как от крайни да станем безкрайни и от смъртни – безсмъртни. Докато ние не умеем да прескочим преградата на времето, вторичното субективно време, ние не може да стигнем до собствената мисъл. Нашите мисли, движейки се във времето са неистински.

Формулата е следната:
Докато нещата се движат във времето и пространството, ние се намираме във физиката, а докато се намираме във физиката, ние сме абсолютно слепи. Трябва да излезем от физическото време – да превърнем времето в събитие, което се движи в течението на мисълта и тогава ще излезем в метафизическата и трансцеденталната реалност.
Още Платон, Шанкара, Рудолф Щайнер са разбирали тези неща.
 
Борислав Борисов Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи онлайн платформи в България. Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на з...
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай