Д-р Светла Балтова: Тялото ни показва процесите, които стават в нашата душа (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

23.09.2016 г.
25502
Добавена от: Портал12
3 коментара
Представяме ви пълната видео-лекция „Тялото разказва историята на душата“, която бе изнесена днес в рамките на Братския събор в село Арбанаси от д-р Светла Балтова. Във видео лекцията можете да видите обяснение за връзките между 12-те зодиакални знака с конкретните органи в човешкото тяло и влиянието върху тях, което оказват емоциите, психиката и начинът на живот на всеки.

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", каза в началото на своята лекция д-р Балтова.

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа..., но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. ".

"Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление  - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."


ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ВИДЕО ЛЕКЦИЯ:

 
Свързани публикации

13.08.2016 г.
36988

Елеазар Хараш: Ангелите мечтаят прераждане в хора! (ВИДЕО)

"Ангелите са проводници, служители и помагат на човек, където има условия. Ангелите жадуват да се преродят като хора, за да могат чрез страданието да познаят по-дълбоко Бог, но Бог не им дава прераждане. Голяма чест е да се родиш човек и особено да вървиш съзнателно по този път
Коментари: 3
 • Дидо
  25.09.2016 г., 11:25 ч.
  7     0

  Чудесна лекция! За първи път ми се случва някой да ми обясни толкова добре взаимозависимостите между физическо и духовно тяло.

 • Магдалена Йорданова
  24.09.2016 г., 08:42 ч.
  2     0

  Интегрална медицина...като чуят това ковенционалистите и им настръхват косите. Благодарим за видео лекцията на д-р Балтова, както и на Портал12 че са снимали

 • Dimitrina Mincheva
  24.09.2016 г., 00:46 ч.
  6     1

  "След като изследва хиляди пациенти, д-р Хамер доказва, че „болестите” всъщност са изпълнени със смисъл специални биологични програми, създадени да подпомагат организма по време на неочакван дистрес и задействани от мозъка."  

   

  Тези открития са обединени под името Германска нова медицина и са свободно достъпни в Интернет на български език.

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай