Търси

Д-р Светла Балтова: Природата иска кръвнина и баланс (ВИДЕО)

26.04.2017 г.
4154
3
Лекция на д-р Светла Балтова за връзката между човек и Природата като разумен организъм, човекът и природата от древността до днес...
Форум Българският Дух в Европа през вековете, организиран от Български център Просветление - Дамян Попхристов, 22.04.2017, Велики Преслав

Препоръчани книги:

Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Свързани видеа

Д-р Светла Балтова: Астро прогноза за 2022-а година

30.11.2021 г.
Виж повече

Д-р Светла Балтова: Каква е връзката на Паневритмията с Vesica Piscis и друидите? (ЛЕКЦИЯ)

13.10.2021 г.
Виж повече

Д-р Светла Балтова: Здравето и причинно-следствените връзки на ниво фини светове (ЛЕКЦИЯ)

06.06.2021 г.
Виж повече

Д-р Светла Балтова: Астрологична прогноза за 2021-година (ЛЕКЦИЯ+ИНТЕРВЮ)

30.11.2020 г.
Виж повече

Светла Балтова: По-правдивите, а не по-силните ще побеждават през следващите месеци

16.06.2020 г.
Виж повече
1

Д-р Светла Балтова: Човечеството навлиза в нов еволюционен скок

08.10.2016 г.
Виж повече
Коментари 3
 • П.Дънов
  18.09.2017 г. 10:16
  флора = упр. ангели фауна = упр. архангели
 • КаТя
  01.05.2017 г. 14:29
  Мила/и/ Д.П.,самите ти думи потвърждават правотата на Д-р Балтова.Нарушаването на природните принципи , водят до нарушаване дори и на човешките биологични закони. ОБИЧАМ ТЕ П.Д.!
 • Д.П.
  27.04.2017 г. 07:17
  Д-р. Балтова много се старае, много знае, но не всичко. Разбирам връзките, които прави, но не очаквах от нея да даде пример така 'на едро' с аутизм и хиперактивност. Забелязвам, че всички в последно време се упражняват на гърба на тези две заболявания, с които обаче децата НЕ СЕ РАЖДАТ, въпреки че границата на проявяване пада. И да, те са последствия и то съвсем директни, но от малко по-конкретни неща. И двете не са вродени и са обратими.Просто трябва да си върнем контрола върху правилата за ваксиниране, да забраним генно модифицираните зърнени храни, които съдържат два пъти и половина повече глутен от чистите пшеници и да ни спрат отровните субсидии, за да започнем отново да произвеждаме собствена чиста храна, каквато имахме и консумирахме ,когато нямаше аутизъм и нямаше хиперактивност в сегашните размери, нито гъбички, бактерии, паразити и тежки метали в телата ни.

Коментари:

Спонсори на Портал 12