Търси

Д-р Емил Елмазов - Лекция за живите растения

09.10.2016 г.
3863
3
Лекция на д-р Емил Елмазов за живите растения, комуникацията и влиянието на растенията и билките върху човек, съобразно неговото персонално проявление в Света.
Лекция по време на фестивала Здравей Здраве - Търговище, 08-и Октомври 2016
© Портал12
Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е учител по паневритмия, един от забележителните автори на книги по Учението на бялото братство в България. След като дълги години е практикувала в конвенционалната медицина, то тя се връща в правия път и започва да практикува алтернативна медицина на базата на  психобиология.

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова.

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа..., но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

"Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление  - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."
Коментари 3
 • Александра
  24.10.2016 г. 23:39
  ПРЕКРАСНА лекция!!! Сега още повече обичам растенията!:N
 • Филип до Труман
  10.10.2016 г. 11:05
  Досега и аз не съм попадал на такава информация за такъв лимец от Украйна. Но зная, че има доста масиви в България. Преди като работих в тая сфера един земеделец се оплакваше във форума, че някой го зарибил да сее лимец, че много вървежно било и много се търсило в България, и продаваше 5 тона на по 50 стотинки за килограм, понеже не можел да намери на кой да го продаде. А търсенето не е чак толкова много. Няколко по-едри земевладелци като се объркат да засеят малко повече лимец за конвейра и ето ти излишък даже. Ние си купуваме лимец от едно младо семейство, което има като цяло зелено и устойчиво мислене и гледат лимеца на чиста земя в едно село. А има и други такива в различните краища на Бг Така че има откъде да се взима чист лимец и то доволно! Но този в магазина не го зная от къде е !!!:|;) Благодаря за лекцията
 • Труман
  10.10.2016 г. 08:29
  По повод споменаването на лимец в лекцията на Елмазов - моля да споделите информация, дали в БЪлгария има толкова много лимец, че вече е навсякъде. Има ли шанс част от лимеца да е от Украйна и по-точно от Чернобилските полета. Лимецът е растението, което много успешно извлича радиацията от почвата и в Чернобил е пълно с такива лимецови полета, НО ПОСЛЕ ЗАРАВЯТ ТОЗИ ЛИМЕЦ много дълбоко и затискат с пластове мишама и полиетиленово съединения. Прокрадват се информации, че у нас е вкаран и разхвърлян в търгоската мевжа такъв чернобилски лимец, но за това няма конкретни доказателства.

Коментари:

Спонсори на Портал 12