Търси

Д-р Емил Елмазов - Лекция за живите растения

09.10.2016 г.
6114
3
Лекция на д-р Емил Елмазов за живите растения, комуникацията и влиянието на растенията и билките върху човек, съобразно неговото персонално проявление в Света.
Лекция по време на фестивала Здравей Здраве - Търговище, 08-и Октомври 2016
© Портал12
Емил Елмазов
Емил Елмазов
Д-р Емил Елмазов беше един от най-сериозните и задълбочени изследователи на билките и лечебните растения в България.  Д-р Елмазов е възкресителя на отглеждането на лимец в България, известно още като зърното на Христос.

Писател, поет и успешен ирисолог в областта на медицината. Емил Елмазов пише за силата на билките, на техните аромати и цветове. Той е изследвал въздействието на силата на словото и добрите думи, ритмично изречени, подредени напевно като музика върху влиянието на организма. Засяга темите за хляба и отношението ни към него, месенето и приготвянето му,  мощта на растителния хлорофил и близостта му с кръвта, медитацията върху мелодии и лечебния им ефект, концентрацията върху вибрационната същност на числови редове и още.


Създател на природния резерват Билкария, в Габровския балкан, в който в условията на 700 м надморска височина успява да създаде градини от казанлъшката роза и да "одомашни" дивото жито еднозърнест лимец, което открива на малко находище в Източните Родопи. 


Билкария сме всички ние, които вярваме, че земята има нужда от нашите ръце, но те са забравили какво да правят с нея. Ние сме учениците и учителите от Пътуващото училище, в което всеки си спомня как да приготви своите лекарства и своята храна в единение с природата." - казва Д-р Емил Елмазов.

 

“В първичните форми на всички растения е вложена космическа светлина, която постепенно изгасва в тяхната хибридизация. Изчезването на светлината от хляба е най-мъчителната стъпка от хранителната деградация на човечеството.“, споделя д-р Елмазов.

 

Свързани видеа

Емил Елмазов: Практики за лечение с молитви и живи растения

29.11.2017 г.
Виж повече

Емил Елмазов - Глаголица и кодове за изцеление

24.05.2019 г.
Виж повече

Медицината на богомилите - Лекция на д-р Емил Елмазов

05.12.2016 г.
Виж повече
Коментари 3
 • Александра
  24.10.2016 г. 23:39
  ПРЕКРАСНА лекция!!! Сега още повече обичам растенията!:N
 • Филип до Труман
  10.10.2016 г. 11:05
  Досега и аз не съм попадал на такава информация за такъв лимец от Украйна. Но зная, че има доста масиви в България. Преди като работих в тая сфера един земеделец се оплакваше във форума, че някой го зарибил да сее лимец, че много вървежно било и много се търсило в България, и продаваше 5 тона на по 50 стотинки за килограм, понеже не можел да намери на кой да го продаде. А търсенето не е чак толкова много. Няколко по-едри земевладелци като се объркат да засеят малко повече лимец за конвейра и ето ти излишък даже. Ние си купуваме лимец от едно младо семейство, което има като цяло зелено и устойчиво мислене и гледат лимеца на чиста земя в едно село. А има и други такива в различните краища на Бг Така че има откъде да се взима чист лимец и то доволно! Но този в магазина не го зная от къде е !!!:|;) Благодаря за лекцията
 • Труман
  10.10.2016 г. 08:29
  По повод споменаването на лимец в лекцията на Елмазов - моля да споделите информация, дали в БЪлгария има толкова много лимец, че вече е навсякъде. Има ли шанс част от лимеца да е от Украйна и по-точно от Чернобилските полета. Лимецът е растението, което много успешно извлича радиацията от почвата и в Чернобил е пълно с такива лимецови полета, НО ПОСЛЕ ЗАРАВЯТ ТОЗИ ЛИМЕЦ много дълбоко и затискат с пластове мишама и полиетиленово съединения. Прокрадват се информации, че у нас е вкаран и разхвърлян в търгоската мевжа такъв чернобилски лимец, но за това няма конкретни доказателства.

Коментари:

Спонсори на Портал 12