Чуйте звуците, които генерират небесните тела в Космоса (АУДИО КЛИПОВЕ)

18.04.2016 г.
5117
Добавена от: Портал12
Ние виждаме пространството в Космоса като визуално мистериозна среда и се наслаждаваме на всички невероятни снимки на планети, галактики и слънчеви системи, но все още голяма част от нас не знаят за звуковия аспект на участниците в космическия танц.

Откритието, че планетите излъчват звуци не е ново и е направено още при първите данни на мисиите Вояджър 1 и Вояджър 2. Тогава космическите апарати са записали звуците, идващи от планетите в слънчевата система, и които ние не можем да чуем заради космическия вакуум, през който не могат да преминават звукови вълни.

Електромагнитните вибрации, които излъчва всяко небесно тяло са повече от впечатляващи, а може би крият някакъв специален код и послание - че всичко е живо...?

Насладете се!

Звукът на Земята:Музиката на Сатурн:Звуците на Миранда (Луна на Уран):


Магичните звуци на Нептун:
 
Свързани публикации

28.01.2016 г.
1961

Нов научен метод предполага обяснение за началото на Вселената

Как се е зародила Вселената? Какво е било преди Големия взрив? Космолозите търсят отговори на тези въпроси още от откриването, че нашата Вселена се разширява. Отговорите не са лесни за определяне, а началото на космоса е забулено и скрито от най-мощните телескопи или научни теории. Нови изследвания показват нов начин за изследване на пространството и времето, с цел да се определи, кои от теориите са верни
04.03.2016 г.
2902

Учени заснеха най-старата галактика, когато Вселената е била едва 3% от днешната (HD СНИМКА)


"Направихме огромна крачка назад във времето, като преминахме с телескопа "Хъбъл” много повече от очакваното”, каза специалистът от Йейлския университет Паскал Оуеш. „Видяхме галактика, която регистрирахме като GN-z11, в момент, когато възрастта на Вселената е била едва 3% от днешната"
12.02.2016 г.
4620

Потвърдиха съществуването на гравитационни вълни, което е доказателство за изкривяване на времето (ВИДЕО)

Съществуването на гравитационни вълни е предсказано от Айнщайн още преди близо 100 години, но досега конвенционалната наука нямаше нужната апаратура, за да докаже описаното в рамките на Общата теория на относителността
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай