Търси

Будистките методи, удобство в ежедневието

Начало
12.05.2017 г. от: 19:00 ч.
Край
12.05.2017 г. от: 21:00 ч.
Организатор:Диамантен път на будизма - България
Будизмът възниква преди около 2650 години на индийския субконтинент и през дългата си история е повлиял в положителна посока живота на милиарди хора. Известни с това, че под техните знамена не е водена нито една война, ученията на принц Сидхарта Гаутама, останал в историята като Буда Шакямуни, са свежи и ефективни и в наши дни. 

Причината за това е проста и логична - от Буда до днес съществува непрекъсната линия на приемственост от учител на ученик, която гарантира, че методите винаги ще бъдат адекватни за хората, които ги ползват и съответно винаги ще дават резултат. Като добре пригответна торта, която както и да я отрежеш, е винаги вкусна, будистките учения винаги носят свобода и щастие на тези, които ги практикуват. 

Ако искате да разберете повече за будизма, заповядайте в петък, 12 май, от 19:00 ч. в новозакупения център на "Диамантения път на будизма" в Шумен на адрес ул. "Панайот Волов" 15. По случай новта придобивка, резултат на активността на будистката организация в Шумен и цялата страна, след лекцията ще има парти, на което са поканени всички. 

А на тези, на които им стане по-интересно, в събота от 10:30 часа ще има втора лекция, на тема "Смисълът на медитацията". Тя ще се проведе в стария будистки център в Шумен на адрес Цар Иван Александър 80, етаж 6.

Гост-лектор: Николай Събев, учител на Диамантения път на будизма и ученик на Лама Оле Нидал.

За информация и запазване на места: 0887 764229

 

Спонсори на Портал 12