Благотворителен концерт в помощ на деца с аутизъм ще се проведе в клуб на хорото

16.03.2016 г.
1472
Добавена от: Портал12
2 коментара
Асоциация Аутизъм организира благотворителен концерт с надслов „Подай ръка на различните деца“, който ще се проведе на 27.03.2016 г. в клуб на хорото „Хоротека“ – подлеза на НДК, откъм хотел Хилтън. Входът-дарение ще бъде 10 лв., а приходите ще се използват за разширяване на дневен център „Дъга“.

„Нека заедно направим крачка напред за осигуряването на достъпна терапия за повече деца с аутизъм“, апелират организаторите.

През юни 2015 г. в столичния квартал Лозенец е открит дневен център „Дъга“ под егидата на Асоциация Аутизъм и с финансовата подкрепа на Столична община. В центъра психолози, логопеди и специални педагози работят с 25 деца от аутистичния спектър, на възраст от 3 до 8 години. Социалната услуга в център „Дъга“ се предоставя напълно безвъзмездно.

Основателите на център „Дъга“ имат желание да помогнат на повече деца и капацитетът на центъра да се увеличи с поне още 25 места, както и да се предлага по-голям спектър от терапии. За целта са намерили празно помещение за продан точно до сградата на център „Дъга“, което ще осигури възможност за изграждане на отделни стаи за работа, както и пространство за  ерго- и сензорна терапия, обособена стая за музикотерапия и помещения за групови занимания.

За закупуване на това място, неговия ремонт и обзавеждане са необходими 200 000 лв. Тъй като тази сума е непосилна за нас, се обръщаме към Вас с молба за спонсорство или дарение, за които ще бъдат изготвени и ще ви бъдат предоставени всички счетоводни и други документи.“ – призовават от дневен център „Дъга“.

Повече за концерта и как да подкрепите каузата на Асоциация Аутизъм вижте на този линк: https://www.autism-duga.info/
 
Свързани събития

Свързани публикации

29.01.2016 г.
4008

Любовта към Природата прави детето по-умно, по-изобретателно и по-малко разсеяно

Децата, които редовно излизат сред природата, са по-устойчиви на високо стресови ситуации. Възстановителните и здравословни ползи от природата се появяват дори само при съзерцание. В изследване се посочва, че при наличието на зелени площи пред прозореца на детската стая могат да бъдат намалени симптомите на Синдром на дефицит на вниманието
15.01.2016 г.
10419

Образование сред природата по модела Училище без стени, набира все повече популярност

Разпространението на училищата на открито може би е подпомогнато от нарастващото негативно отношение на родители и учители към стандартните тестове, и към това, че децата прекарват твърде много време с модерните смарт-устройства
12.12.2015 г.
2964

Сдружение „Див Рошков“ търси връзката на децата с природата

Целта ни е да запалим децата да прекарват повече време сред природата, да я наблюдават, да я разбират, да пипат повече жив материал, да проследят един жизнен цикъл и изобщо ботаниката в една нова светлина, споделя Магдалина Чавдарова.
07.03.2016 г.
2691

Фондация "Подарете книга" търси доброволци за посещения в домове за деца

Децата имат нужда от приятел, а груповите събития не им дават това, от което се нуждаят. Те искат да има някой, с когото да разговарят, да споделят преживявания и по този начин могат да се почувстват истински значими.
17.02.2016 г.
1973

Фондация Миню Балкански търси талантливи деца за летните си школи

Фондация "Миню Балкански", основана от българския меценат с френско гражданство професор Минко Балкански, започна записването в летните школи за талантливи деца. Школите са в различни области - математика, астрономия, физика, френски език, английски език, роботика, архитектура и дизайн, облачни технологии и музика.
Коментари: 2
 • Дилмана Гюрова
  17.03.2016 г., 15:03 ч.
  0     0

  Дано да се намерят платежоспособни благодетели за това добро и така необходимо дело. Дечица с аутизъм напсоледък се раждат все повече и в България, и по света. Те са прекрасни и имат нужда от правилен подход и добра среда за развитие

 • Марги
  17.03.2016 г., 09:35 ч.
  1     0

  Чудесно е това, че заниманията с децата в този център са безплатни! Нека могат повече деца да ходят там и да се чувстват все по-добре. Успех в начинанието

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай