Търси

Благотворителен концерт Изкуство срещу насилието

Начало
25.05.2016 г. от: 17:30 ч.
Край
25.05.2016 г. от: 19:00 ч.
Организатор:Фондация Работилница за граждански инициативи и женски народен хор Космическите гласове от България
Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и женски народен хор „Космическите гласове от България“ представят първия благотворителен концерт в подкрепа на борбата с насилието в училище. Събитието ще се състои на 25 май 2016 г. от 19:30 часа в City Mark Art Center и е първата инициатива на новосъздадения Фонд „Космическите гласове от България“. Всички набрани средства ще бъдат насочени към инициативи за превенция на насилието в училище и интервенция на деца и младежи, проявили агресивно поведение.

„Космическите гласове от България“, с диригент Ганчо Гавазов, е сред най-популярните български народни хорове, ярък представител на българското изкуство на световната културна сцена. Репертоарът им е музикална палитра от ярки български народни песни – емблематични за хоровото изкуство, произведения на утвърдени творчески личности и млади аранжори, автентичен и обработен фолклор, църковно-славянски песнопения, съвременни произведения, както и театрална и филмова музика. Звуковото богатство и мелодичност носят изключително удоволствие и се превръщат в незабравимо преживяване.

През април 2016 г. женският народен хор учреди Фонд „Космическите гласове от България“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Фондът си постави за цел да намали агресивните прояви в училище, насочвайки енергията на деца и младежи към изкуството.

В програмата ще чуете репертоар, специално подготвен от „Космическите гласове от България“, с който ще представят страната ни на международен хоров конкурс в Тур, Франция, който ще се порведе от 27 до 29 Май.


град София, булевард Янко Сакъзов 30, City Mark Art Center - Сити Марк Център за Изкуство
 

Спонсори на Портал 12