Търси

Безплатни лекции за съвременно изкуство

Начало
28.05.2016 г. от: 14:30 ч.
Край
28.05.2016 г. от: 16:00 ч.
Организатор:Радослав Механджийски и НБУ
Лекциите са подходящи за кандидат-студенти и техните родители, както и любители на изкуството от всички възрасти.

За обучение в нашата програма са подсигурени пълни бакалаварски стипендии от фондация „Контакти без ограничения“. Независимо дали сте кандидат-студент или любител, Вие имате възможност да се потопите в атрактивния свят на изкуството и да завършите 4-годишната ни професионална програма, без да заплатите нито една семестриална такса! 

Местата за лекциите са ограничени, затова изпратете съвсем кратък имейл до rmehandzhiyski@gmail.com, озаглавен „НБУ Изкуство” (Ако ни пишете за пръв път, озаглавете го "НБУ Изкуство 1"). В него молим да впишете 1) имената на присъстващите от Ваша страна (две имена са напълно достатъчни), 2) дали сте кандидат-студент, родител на кандидат-студент или любител и 3) възраст. Благодарим Ви! 

Запазете своето място още сега!

Програма:

Лекция 1: (26-ти март, Галерия „Униарт”, НБУ – начало 14.30 ч. Моля, заповядайте 10-15 минути по-рано).

Въведение: кой нарисува мустак на „Мона Лиза” и защо един обикновен писоар се превърна в гениално произведение на изкуството?

Лекция 2: (23-ти април – аулата на Нов български университет - начало 14.30 ч. Моля, заповядайте 15-20 минути по-рано).

Най-значимите и най-провокативните произведения на съвременното изкуство - Част 1.

Лекция 3: (28-ми май, аулата на Нов български университет – начало 14.30 ч. Моля, заповядайте 15-20 минути по-рано)

Най-значимите и най-провокативните произведения на съвременното изкуство – Част 2.

Лекция 4: (25-ти юни, място и час предстои да бъдат уточнени)

Най-добрите български съвременни автори и произведения. С какво се отличаваме и какво можем да предложим на света на изкуството?

Продължителност на всяка лекция: 60-80 мин. Ако не сте присъствали на предходната лекция, не се тревожете - ще направим необходимото въведение!:) Ще имате възможност да зададете своите въпроси, свързани с разгледаните материали и самата програма „Изкуствознание и артмениджмънт“. Ще можете да разгледате университета и отличните условия за обучение на студентите в програмата. 

Как се стига до аулата на НБУ? Влезте през централния вход на университета. Тръгнете по коридора надясно. Вървете до края му - там ще видите заведение за хранене. Отново надясно - по стълбичките надолу и след 10-на метра, точно до музея на НБУ (отляво), ще видите входа на аулата.

Инициатори: Радослав Механджийски и Теодора Константинова

Лектор: Радослав Механджийски

През 2013 г. Радослав Механджийски завършва бакалавърска програма „Изкуствознание и артмениджмънт“, след което продължава обучението си в департамента и през 2016 г. завършва магистърска програма „Сравнително изкуствознание“. В момента Радослав е художествен критик, отразяващ най-актуалните събития от света на съвременното изкуство за бюлетина artnewscafe – платформа за култура и изкуство на фондация „Отворени изкуства“ (www.artnewscafe.com/bulletin). 

Негови статии можете да намерите тук: http://artnewscafe.com/bulletin/index.php/author/radoslav-mehandzhiyski/

град София, ул. Монтевидео 21, Нов Български Университет
 

Спонсори на Портал 12