Беритбата и уханието на розов цвят лекуват и успокояват ума

02.06.2016 г.
1821
Добавена от: Портал12
Май месец е месецът на благоуханния мирис на розата, който заразява с настроение, любов и светлина. Беритбата на рози е не просто събиране на цвят, а дейност, която може да зареди с много енергия за цялата година. България, освен с всичко друго, е благословена с красивите поля и розови полета, където може да опитате въздействието на розата върху душата. Тъй като работата е трудоемка и берачи винаги не достигат, няма да ви върнат, ако сте решили да берете за ден или два. Сезонът сега привършва, но за следващия май непременно планувайте едно розово изживяване. Вдъхновени от Илина Абаджиева, която сподели във Фейсбук своето преживяване с розите, го споделяме и с вас, за да усетите магията.
 
Ето и споделеният текст от Илина Абаджиева:
 
Реших, че е време да споделя едно красиво и зареждащо с много положителна енергия щастие, което изживях наскоро, и да пожелая на всички, които и както успеят, да направят същото! : ) Брах рози в с. Куртово в Розовата долина, между Карлово и Калофер, на Розовата Градина, направена там по указание на Учителя Петър Дънов, от баба Димитра, една светла, родолюбива българка, вдъхновяваща всички, които се докоснат до нея и до нейния свят, аура и живот.
 
Баба Ди-Митра, на 84 годишна възраст, става първа в ранни зори, меси бяла пита от квас, буди берачите с песните на Паневритмията, отива да ги заведе на нивата и докато бере, пее в стихотворна форма песни за слънцето, за българската роза, за бита, духовността, земята и хората по тези земи. Песните й идвали отгоре, пратени от ангелите. Тя никога не е учила музика преди това.
 
Магията на розите, уханието, което сякаш събужда в човека всичко благородно и свещено, и същевременно го пренася в приказките; гласовете, песните на хора и птички, и жуженето на насекомите - всичко това е един неописуем рай, който лекува, радва клетките, усмихва сърцето и успокоява ума. Да се насладим! И да пазим Българската Роза - символ свят на България!
 
Илина Абаджиева и баба Димитра

Д-р Илина Абаджиева е Преподавател в магистърска програма на НБУ-УМ «Мениджмънт и Организационно Съвършенство», Модул: Личностно Развитие; Преподавател по Теология и Сравнително Религиознание, Източни философии и практики към НБУ, София, България и към Бостън Колидж, Къри Колидж и Харвардския Университет, Бостън, Масачусетс, САЩ; Консултант-психолог; Aвтор, лектор, преподавател по Тибетски Ваджраяна Будизъм към Манастира Сера-Дже в Южна Индия; Тренъор-преподавтел по Самопознание и Личностно Развитие.
 
Свързани публикации

Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай