Астрофизиците продължават да се държат като слепци пред Космическия спектакъл на Вселената

23.07.2016 г.
2251
Добавена от: Портал12
По лъжичка на час. Така можем да определим поредната публикация на НАСА, които в контекста на вече провъзгласените официално гравитационни вълни, пускат по малко информация за захранване на обществените жажди за нови научни открития.

Вече се отказваме да очакваме революционни или важни новини, както от американската, така и от Европейската космическа агенция. Новините всъщност не са за широката публика, която е заета с новите си страсти покрай виртуалната реалност - Покемон Go. Затова - лъжичка на час, е съвсем достатъчно за да задоволи най-примитивните нужди.

Астрофизиците и учените се движат прекалено мудно и макар застинали зад космически телескопи за милиарди долари, всъщност се оказват като слепци пред големия спектакъл на Вселената. Нима е откритие да обявиш гравитационните вълни, след като Айнщайн по вътрешно интуитивно-съзнателен път го е направил още преди 100 години? Нима изкривяването на време-пространството е голяма загадка за съвременната "напреднала" наука, при все че това е съвсем ясна и разбираема фактическа действителност дори за изследователите от преди няколко века?

Новата лъжичка, която се подава в контекста на 50-тата годишнина от филма "Стар Трек" е снимка, на която телескопът Хъбъл е уловил изкривяването на обектите в пространството на дълбокия космос. Според учените, снимката показва състоянието на галактиките, когато са били като "бебета" след Големия взрив - на възраст около 1 млрд. години. 

 
Свързани публикации

08.06.2016 г.
1522

Европа инвестира в собствена космическа обсерватория за да търси изкривяване на времето

Новата европейска обсерватория в Космоса ще позволи да се извършват изследвания в областта на гравитационно-вълновата астрономия и сливането на свръхмасивни черни дупки, както и други близки до Големия взрив феномени.
12.02.2016 г.
4811

Потвърдиха съществуването на гравитационни вълни, което е доказателство за изкривяване на времето (ВИДЕО)

Съществуването на гравитационни вълни е предсказано от Айнщайн още преди близо 100 години, но досега конвенционалната наука нямаше нужната апаратура, за да докаже описаното в рамките на Общата теория на относителността
13.07.2016 г.
6472

Мултивселена, Паралелни Вселени и Реалности - теоретичен анализ

Във физиката и космологията паралелните вселени са хипотетичнa колекция от идентични или различни вселени, включително уникални и хипотетични вселени, които съжителстват с познатата ни вселена, но могат да се развиват и живеят при коренно различни закони на физиката
11.04.2016 г.
8257

Гравитационни аномалии потвърждават наближаването на мистериозна планета в Слънчевата система

Според учените планетата може да навлезе със своята траектория в пътя на познатите ни планети в Слънчевата система в периода около 2020-2028-а  година. Това може да повлияе гравитационно и на Земята, под формата най-вече на наводнения, а също и земетресения
Все още няма коментари. Бъди първият, който ще напише коментар!

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай

Спонсори на Портал12