АртЕкстремни разговори с Йордан Камджалов ще се проведат във Варна

05.08.2016 г.
1904
Добавена от: Портал12
1 коментара
АртЕкстремни разговори с диригента Йордан Камджалов ще се състоят на 8 август – понеделник, от 19 часа в Конферентна зала 1 на Интерхотел Черно Море във Варна. Събитието е част от програмата на многожанровата изложба “ArtExtreme 15” на АНДАРИ, която се показва до 31 август във Военноморски музей – Варна. Входът е свободен.

Маестро Камджалов е визионер, концептуалист, автор и участник в редица международни проекти за пораждане на нови импулси в културното пространство. Заемал е престижния пост на Генерален музикален директор на Хайделберг, посланик е на българската култура по света. Дирижира водещи оркестри в Берлин, Лондон, Цюрих, Лос Анджелис, Токио, Бостън, Лисабон и др.

Тази среща на Йордан Камджалов с варненци ще бъде посветена на арта в екстрема и екстремното в арта като начин на живот и мотивация в изкуството. В разговорите ще се включат още композиторът Иван Кръстев и културологът Чавдар Колев. Организатори са АНДАРИ – АНатолий Радев и ДАРИя Василева, със специалното съдействие на Фондация „Йордан Камджалов” и любезното домакинство на Интерхотел Черно Море.

Многожанровата изложба “ArtExtreme 15” на АНДАРИ е посветена на големия скулптор Кирил Шиваров и е призив за преоткриване и осъзнаване стойността на културното наследство на Варна и България. 15 творби разкриват човешки преживявания в неповторимата архитектурна и етнографска среда на Варна. Колекция български шевици на ИЕФЕМ-БАН и ваяшки носии от Аврен създават връзката между минало и настояще в изложбата. “ArtExtreme” модели са световни балетни звезди. Образите на изложбата са въплътени в мелодии, които звучат в експозицията. Музиката е създадена от композитора Иван Кръстев.

Повече информация тук: http://andaribg.com/bg/news/1/243
Свързани публикации

09.12.2015 г.
6670

Фондация „Йордан Камджалов” откри първата безплатна теоретично-практическа музикална школа

Мотото на Йордан Камджалов е: "България трябва да пее. Българският народ е оцелявал през вековете и хилядолетията и този метод, тази живителна и спасителна сила не трябва да се изоставя
06.06.2016 г.
3052

В Плевен Йордан Камджалов разказа за завръщането на хората към моралните ценности

Вдъхновител на млади и стари. В обърканото ни ежедневие и запрашено и избеляло еднообразие на делника един млад, всепризнат талант ни вдъхнови към завръщане на вечните идеали и ценности. Дойде, за да разчупи статуквото, да ни промени и зарази с идеалите си. 
10.06.2016 г.
26374

Йордан Камджалов: В зоната на несигурността се раждат най-високите неща! (ВИДЕО)

Където има мечта и идеал, то там има и посока. Това е най-важното нещо в живота на човек. Защото където има посока и идеал, там има създадени условия за постижения от друга категория, сподели маестро Камджалов.
22.07.2016 г.
10803

Йордан Камджалов: България е искра за нов световен ренесанс!

България винаги е давала импулси към ренесанс от векове, от хилядолетия. Какво ще успеем да дадем на света зависи от нас. И какво ние ще успеем да получим от света зависи също от нас. Да, ние често мислим, че имаме нужда от света за нашето развитие - това е вярно. Но светът също има нужда от нас
Коментари: 1
  • photocather
    05.08.2016 г., 23:16 ч.
    3     0

    АртЕкстремни разговори визуализирани във фотото

Напиши коментар

Кирилизатор:

Снимки:
Максимален брой на снимки в един албум : 12
Ако качвате твърде големи снимки, изчакайте сървъра да ги обработи.
Потвърждавам, че съм човек
Публикувай