Търси

Английски за деца, В. Търново – безплатно представяне

Начало
28.03.2017 г. от: 10:30 ч.
Край
28.03.2017 г. от: 11:30 ч.
Организатор:Funny Sunny English - Велико Търново
Заповядайте на втората среща-представяне на Funny Sunny English – занимания за деца с английски!

Следете събитието във facebook: https://www.facebook.com/events/321185098279798/

Вход: свободен

Кога?
28.03.2017 – вторник, 10:30 ч.

Къде?

Център „Слънчева пътека“, ул. Серес 7

Защо?

Едно дете до 6-годишна възраст може да усвои чужд език много по-лесно, отколкото в училищна възраст. И това може да се случи без досадно седене на чин, без стрес, без скучни домашни, а точно обратното. Funny Sunny English е последователност от срещи, изпълнени с интересни занимания, в които децата по естествен начин усвояват английски език. Срещите ще се провеждат в приветлива и удобна среда, позволяваща свобода в активностите, за да може на всички да ни е приятно и забавно.

Как? 

Заниманията са с продължителност 45 до 60 мин. и се провеждат под формата на забавни сбирки, в които пеем, танцуваме, разказваме приказки, правим театър, творим с ръцете си и каквото още ни хрумне, като всичко това се случва, говорейки само на английски. Чрез учене през игра и различни творчески дейности детето ще започне да свиква със звученето на езика и ще възприеме ученето на чужд език като нещо лесно и забавно. След време детето ще започне да имитира това, което чува, а един ден резултатът ще е добре оформено произношение и увереност в изказа. 

Ще бъдат формирани две групи – за деца на 3-4 г. и за деца на 5-6 г. 

Дните за провеждане на срещите ще са два пъти седмично: вторник и четвъртък или сряда и петък, до 12 ч. Ще се уточним при събрана група от поне 3 деца. 

По време на сбирките нека по-малките бъдат придружавани от майка си. Ако мама желае детето й да участва, но тя самата не може да присъства, може да бъде заместена от татко или някой друг много близък, с когото детето се чувства спокойно.

Добре е всеки път децата да си носят чантичка или раничка със следните лични вещи:
- Вода
- Носни кърпички
- Терлички или домашни чисти обувки
- Цветни моливи или пастели

Всички останали материали, необходими за творческите занимания, ще бъдат осигурени.

Цени?

Цената за единично посещение е 8 лв.
При предплатени 8 посещения цената е 56 лв., т.е. 7 лв. за единично посещение.
За всяко дете, което не е участвало в представяне, първото посещение е безплатно.
Отстъпка за братя и сестри: едното дете посещава заниманията на редовна цена, а второто дете - на половин цена.

* * *

Според Мария Монтесори и редица други специалисти, от своето раждане до навършване на 6 години децата са в най-важния период от развитието си – т. нар. „попиващ ум“. Умът на детето подсъзнателно абсорбира цялата информация от средата, в която се развива. Този процес позволява на детето автоматично и ефективно да се адаптира към живота и околния свят – без да го осъзнава, без стрес и без да полага усилия. Така от раждането си до навършване на 6-годишна възраст детето може по най-естествен начин да усвои чужд език също толкова ефективно, както майчиния. Важно е да се отбележи, че в човешкия мозък всеки език си има отделно място, затова няма опасност те да бъдат смесени. Възможно е това да се случи в първите месеци от проговарянето, но за кратко – детето винаги ще знае как да се изрази на родния си език или на чужд, а ползите в дългосрочен план са безценни.

* * * 

Водещ на заниманията: Анна Бончева-Петкова, завършила курс за обучение по Монтесори метод за деца от 0 до 6 г. и курс „Играя и работя с деца и младежи“ в НЧ „Бъдеще сега“, с. Гудевица. Защитила Cambridge First Certificate in English и Cambridge Certificate in Advanced English.

 

Спонсори на Портал 12