Портал 12 TV › религия

Новини › религия

Read More
Научен анализ показва каква е връзката между атеизма, религиозността и интелекта
15.05.2017 г.
2997 прочитания
0 коментара
Изследването показва значима отрицателна зависимост между интелигентността и религиозността. Зависимостта, установили изследователите, е най-силна при студентите, а най-слаба - при тийнейджърите и децата.
Read More
12 години е разликата между двамата Исус, обединени в Христос (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)
06.12.2016 г.
3405 прочитания
1 коментар
Вторият Исус, роден 7 г. от н.е., а първия е роден 5 г. пр. н. е. – разликата между двете дати е цели 12 години. Битието на този втория Исус описват евангелистите Лука и Марко. Това е проблемът, по който си чупят зъбите всички хронисти, с изключение на Георги Синкел и Теофан Изповедник.
Read More
Семир Османагич: Душата има свое собствено пътешествие от живот в живот (ИНТЕРВЮ)
01.07.2016 г.
7435 прочитания
1 коментар
Какво е глобално съзнание? Как да го повдигнем? Трябва да се върнем назад по нашия физически и духовен път. През XXI век 99% от населението имат материални цели пред себе си.
Read More
Отец Валентин Георгиев: Днес много хора си лепят етикети, че са християни (ИНТЕРВЮ)
23.06.2016 г.
2884 прочитания
0 коментара
И такива християни са външни, формални, номинални. Дори те да изпълняват всички правила, които църквата предписва. Ако не се вникне в тези правила.... значи Бог не се крие зад правилата. Бог в правила не може да го намерим. Бог го намираме в Любовта. Така, че много хора живеят в духовна слепота.
Read More
Божидар Димитров предлага Голямата базилика в Плиска отново да стане действащ храм
03.06.2016 г.
1668 прочитания
0 коментара
Той очаква да се заформи нов "тежък скандал" за името на храма, който трябва да бъде осветен с името на патронния му светец, за което има спор в научните среди.
Read More
Асоциация Онгъл и Фабрика за идеи организират обществена дискусия по етнология на българите в Албания
12.05.2016 г.
1692 прочитания
0 коментара
Веселка Тончева ще сподели своя изследователски опит от теренните проучвания сред малко познатите „нашенци“ от областите Голо Бърдо, Мала Преспа и Корчанско, Гóра, останали на територията на Албания след Балканските войни - тяхната история, език, религия, музика и идентичност