Зимното слънцестоене задълбочава чувствата у хората и връзката с астралните енергии

18.12.2015 г. 3 554
зимно слънцестоене 2015
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Зимното слънцестоене задълбочава чувствата у хората и връзката с астралните енергии. Тази година зимното слънцестоене ще настъпи на 22 декември в 06:48 часа българско време. Точно в този момент слънчевият диск ще се отдалечи на най-голямо ъглово разстояние от небесния екватор.

Това време предразполага човек към много спокойствие на душата. Това е времето в Христовите тайнства, когато влияещите на човечеството енергии са най-подходящи за пробуждане на Божественото женско начало. 

По време на зимното слънцестоене астралното ниво се изравнява с физическото и това улеснява връзката и помощта на ангелската йерархия за човечеството. Вътрешното сърце, пречистено и подготвено през есенния сезон, вече може да даде живот на нова изява на енергии, които ще покълнат и ще се разгърнат през остатъка от годината. Христовите енергии увеличават това динамично енергийно влияние и ускоряват на атомно ниво процесите в цялото човечество. Малко са онези, които остават недокоснати от енергиите през този период на годината. Всеки има способност и възможност да постигне съзвучие с тази енергия, така че да даде живот на вътрешните женски потенциали и енергии.

При древните траки, живели по нашите земи, това е бил един от най-важните празници в годината, а в календара на древните българи зимното слънцестоене е първият ден от годината. В българската традиция празникът е познат още като Игнажден, а в християнския календар е свързан с раждането на Исус Христос или раждането на Духа, който се стреми към Истината, Мъдростта и Любовта.

Точно след зимното слънцестоене, на 23 декември от небето ще се излее метеорният поток Урсиди. Те са уникални със своите бавно движещи се метеори, чиято скорост е два пъти по-ниска от Персеидите. Падащите звезди ще се появят точно до Полярната звезда, разположена в съзвездие Малка мечка.
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3