Започна дарителска акция на книги за НЧ Надежда – Велико Търново

18.03.2016 г. 349
НЧ Надежда - Велико Търново - дарете книги
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
По случай празника на град Велико Търново НЧ „Надежда – 1869“ започна дарителска кампания за книги. Кампанията е с надслов “За голям празник – дари нова книга на библиотеката на читалището”.

Библиотекарят Бисера Дживодерова пояснява, че е необходимо дарените книги да са издадени в последните 15 години, като детските четива може да са и по-стари. По думите й тази акция не се провежда за първи път – „Преди няколко години възстановихме тази прекрасна традиция. Имаме дарения както от частни лица, така и от издателства”, припомня библиотекарят.

По наблюдения на г-жа Дживодерова жителите на старата столица обичат книгите, но все още нямат навика да подаряват тези, които вече са прочели и със сигурност няма да отворят отново.  “Това би било ценно за библиотеките, защото те нямат средства за нови, а читателите са много”, убедена е Бисера Дживодерова.

Постоянните посетители на библиотеката в читалище „Надежда – 1869“ са близо 300 души, като една трета от тях са ученици и деца.

Желаещите да дарят книга могат да направят това на място в читалището или да изпратят даренията си на адрес: ул. Иван Вазов 36, гр. Велико Търново. За повече информация може да се обадите на телефон  062/62-83-36.
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3