Втора национална среща за свободно развитие на образованието ще се състои през февруари

08.01.2016 г. 699
свободно образование за децата - Национална мрежа на родителите
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
На 20 и 21 февруари в НДК ще се състои Втора национална среща за свободно развитие на образованието. Тя ще бъде под мотото „Практики на свободата и човечността“.

Организатор на срещата е Национална мрежа на родителите – сдружение за защита на гражданските права и свободи на родители и деца и промоция на гражданска активност на семействата.

По време на срещата ще бъде представен демократичен законодателен модел в образованието – датската образователна система – който от близо 160 години функционира на принципите на родителската отговорност и свободното развитие. Ще бъде и дадена актуална информация за водещи образователни подходи от света, зачитащи свободата и човечността.

Участие в събитието ще вземат Яков Хехт - основател на Демократичното училище в град Хадера, Израел, Уле Пидерсен - директор на Независимата академия за учители за свободни училища в Дания, Бент Хансен – датски учител в свободни училища с 23-годишен стаж, Майк Дейвис - консултант в Англия, Дания и Кения в областта на осъвременяването на педагогическите методи и учебните програми и директорът на Faaborgegnens Efterskole в Дания Майкъл Тагард.

За организаторите от Национална мрежа на родителите каузата за свободно развитие на образованието в България е кауза за демократизация на страната и освобождаване на богатството и енергията на човешкия потенциал.
 
За повече информация може да посетите сайта: http://conference.nmr.bg/


ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:


 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3