Вижте ръкопис на Менделеевата таблица, получена свише по време на сън

08.02.2016 г. 2 052
химия - Менделеева таблица
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Днес се навършват 182 години от рождението на Димитрий Менделеев - създател на Периодичната система (таблица на Менделеев), която представлява класификация на всички химически елементи, установяваща зависимостта на различните свойства на елементите от заряда на атомното ядро.

Менделеев е роден в град Тоболск, столицата на Сибир. Възпитан е като вярващ православен християнин, като майка му го насърчава „търпеливо да търси божествената и научната истина“.

И до днес остава загадка дали подредбата на химичните елементи (дори с празните места в Менделеевата таблица, които все още не са били открити от учените) в Периодичната система на Менделеев, получени като визуализация по време на сън, не се явяват като "пратена информация от висши светове". Друга теория разглежда прозрението на Менделеев като "връзка с информационна банка в енергийната протоплазма на Космоса", откъдето той черпи информация и описва сложната таблица.

Неоспорим е фактът, че Менделеевата таблица променя завинаги хода на науката, химията, физиката и човешката еволюция като цяло.

В първоначалния си вариант таблицата е представяла свойствата на елементите в зависимост от атомното им тегло (в съвременната интерпретация това е атомната маса). С развитие на теорията за строежа на атома се установява, че най-важната характеристика на атомите не е атомната маса, а броят на протоните в ядрата им. Това дава възможност да се уточни формулировката на периодичния закон.

До 18 век са познати и описани само 15 елемента. Повечето останали елементи са изолирани и описани научно през 19 век. В началото на 20 век са били неизвестни само още десет естествени елемента. Оттогава насам са станали известни само някои трудно откриваеми, често радиоактивни елементи. Много от тях не се срещат в природата и са продукт на процесите на изкуствен термоядрен синтез. Едва през декември 1994 г. се произвеждат двата изкуствени елемента дармщатий (ека-платина) и рьонтгений (ека-злато).

Менделеева таблица - ръкопис
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3