Вековен дъб от Силистра се бори в конкурс за Европейско дърво на годината

08.02.2016 г. 2 049
Гласувайте за „Европейско дърво на годината
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Над 6000 вече гласуваха в подкрепа на вековния дъб в Дунавския парк в Силистра. Дървото е избрано да е претендент в конкурса „Европейско дърво на годината“.

Дъбът е най-старото запазено дърво в най-стария градски парк в България – Дунавския парк в град Силистра. Старият дъб, както е известен на всички, е бил засаден през далечната 1910 г. Смята се, че самият Дунавски парк е основан през 1870 г. През 1991 г. паркът е обявен за природна забележителност с национално значение. Дъбът заема огромно място в ежедневието на силистренци, винаги около него има хора, за да събират енергия, сили и животворен заряд.

Гласуването за наградата „Европейско дърво на годината“ ще продължи до 29 февруари 2016 г. През последната седмица (от 23 до 29 февруари) то ще бъде скрито, поради което броят на подаваните гласове няма да е видим. Резултатите ще бъдат обявени на 7 март, а наградата на дървото-победител ще бъде връчена на тържествена церемония на 20 април в Брюксел.
Гласувайте тук: http://www.treeoftheyear.org/Letosni-rocnik/Dub-v-Dunajskem-parku-v-Silistre.aspx

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3