Узаконяване на био-енергийното лечение искат от Българска Рейки Асоциация

06.04.2016 г. 525
петиция за узаконяване на рейки - биоенергийно лечение
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Българска рейки асоциация организира петиция за узаконяване на био-енергийното лечение рейки в България. Целта на петицията е освен узаконяване на рейки, космоенергетика и други видове лечение, също и тяхното прилагане извън болничните заведения, както и отпадане изискването за медицинско образование на практикуващите.

Приложението на рейки се оказва особено резултатно в центрове за бърза помощ, реанимация, присаждане на органи, хирургия и гинекология, старчески домове и др. В Европа рейки се използва в хирургии, хосписи, центрове за онкоболни, при следоперативно възстановяване, лечение на зависимости, затвори, центрове за лечение на СПИН и старчески домове. В България рейки официално се прилага само в едно болнично заведение (МБАЛ „Токуда Болница София”), като се определя като “система за енергийно лечение, чиято цел е постигане на равновесие и хармония в организма, както и стимулиране на естествените оздравителни сили на човешкото тяло”. Това определение само по себе си отхвърля необходимостта от медицинско образование.

Рейки улеснява остраняването на физически или емоционални блокажи чрез енергийния поток в тялото, способства за подобряване на психологическото състояние чрез освобождаване от гняв, страх, тревожност, тъга или друго нехармонично чувство, често замествайки ги със самоуважение, увереност и спокойствие.  Рейки енергията може да бъде безопасно използвана от хора от всички възрасти, включително новородени и бременни жени, без значение от здравословното им състояние.

При здрав човек рейки носи баланс и виталност, подобрява ежедневния живот. При човек със здравословни проблеми лечението с рейки значително подобрява състоянието – тук е важно да се отбележи, че лечебният ефект се получава именно от активиране на процеса за самолечение на организма.

Мнението на медиците е, че трябва да предлагат на пациентите това, от което се нуждаят според нуждите си. Хипократовата клетва ги обвързва с това да предоставят възможно най-добра лекарска помощ на пациентите си. Ако пациентите желаят рейки или накяква друга алтернативна терапия, то тя трябва да им бъде дадена, убедени са организаторите на петицията.

Може да подпишете петицията за узаконяване на рейки в България на този линк: http://www.peticiq.com/reiki-cosmoenergy

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3