Ученици от 122 ОУ в София поставиха началото на инициативата за обединението на българите за трети март

18.02.2016 г. 449
Ученици от 122 ОУ Николай Лилиев играха хоро в двора на училището
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
350 ученици от 122 ОУ Николай Лилиев в столицата се включиха в хорото, с което на 17 февруари бе поставено началото на инициативата на Център ДоброДея и Сдружение Азбукари в чест на Националния ни празник 3-ти март.

В хорото, което се разгърна в двора на училището, се присъединиха учители и родители и деца до 7 клас. На събитието присъстваха и експерти от регионалната дирекция на Министерство на образованието и науката – Лозенец. Целта на инициативата е да обедини българите по света с повдигащ духа ни народен танц. Идеята е да се насърчи приемствеността между поколенията, уважение към историята и традициите, които винаги са съхранявали общността ни.

Организаторите на инициативата съобщиха за Портал 12, че още три училища и една детска градина искат да се включат в инициативата.„Всеки българин, чийто дух не е угаснал, е призован да сподели с нас надиграването, снимано у дома или навън на фейсбук страницата ни, която нарекохме „ХорА на Бога мили“, споделят още организаторите.

Призивът на организаторите е в деня на Националния празник, хората да споделят позитивното преживяване от танца и да се обединят около рода и Родината. В столицата Център ДоброДея и Сдружение Азбукари канят съмишлениците си да тропнат хорце и да се зарадват на празника на открито. Хорото ще се извие на 3-ти март в парка Заимов, от 11:00 часа около фонтана.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3