Тимен Тимев: Духът на свободата е духът на отрицанието (ВИДЕО)

04.01.2017 г. 704
Тимен Тимев
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Духът на свободата е духът на отрицанието. Да можеш да отричаш всичко, означава непрекъснато да се депрограмираш. Най-великото нещо в нас е способността за отрицание, което дава духът на свободата. От една страна сме програмирани, но осъзнаването, че сме програмирани ни позволява да се депрограмираме. 

Макар да сме двигателни автомати, речеви автомати, мисловни автомати, емоционални автомати, за да може да оцеляваме в еволюцията и в живота, то като включим духът на свободата към този автоматизъм, всеки път можем да го обогатим като временно даже отречем част от автоматизма, за да създадем нов по-сложен и по-красив.

Всички тези кукли, които сме ние, трябва да се учим да ги депрограмираме. Например ние говорим днес с един познат и наложен императивно жесток ред на думите. Това е прозата, а как можем да се върнем към Бога? Достатъчно е да сменим редът на думите и се появяват нови мисли, нов смисъл. По този начин можем да се освободим от програмирането чрез прозаичният език. 


ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3