Теодосий Спасов: Моята молитва е Тишината!

11.03.2016 г. 1 016
турне Дунавско братство - Теодосий Спасов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Велико Търново стана част от турнето „Дунавско братство“  като мулти инструменталисти от световна класа споделиха вдъхновяващото си творчество. Част от екипа на Портал 12 имаше щастието да бъде сред публиката.

„Дунавско братство“ е посветено на Националния празник на България – 3 март, и на Националния празник на Унгария – 15 март. Турнето е и в чест на 135-та годишнина от рождението на унгарския композитор Бела Барток – 25 март.

„Всички от унгарската група са едни от най-активните музиканти в сферата на фолклора и джаза, с голям международен авторитет. Ще свирим наши пиеси, които се простират от фолклорни образци – унгарски и български, до съвременна европейска музика и джаз с много импровизационни моменти.“ – това сподели Теодосий Спасов за българските медии преди началото на турнето. В клуб Мелон чухме и модерна обработка на композиция от Бела Барток.

Пиесите и песните така завладяха сърцата, умовете и душите ни, че изтриха всяка горест, като на нейно място посяха семенца на вяра и мечтание. Музиканти и публика споделихме моменти на смирение, на смях и танци, и пяхме заедно. Благодарим за прекрасното преживяване на Теодосий Спасов – кавал, Пейо Пеев – гъдулка и синтезатор, Никола Паров – струнни инструменти и гайда, Михай Борбей – саксофон и духови инструменти, Андраш Деш – перкусии и ударни инструменти, и Агнеш Херцку – вокал.

В края на музикалната вечер в клуб Мелон помолихме г-н Спасов да сподели с нас отношението си към самото изпълняване на музика.

Бихте ли възприели изпълняването на музика като вид медитация? - О, да! Скоро даже записах пиеса за една млада дама от Пловдив – Милена, която се занимава с медитативна практика. Тя хареса пиесата. Това е първата поръчка, която получих в тая посока.

В такъв случай, ако изпълняването на музика е Вашата медитация, кое е Вашата молитва? – Тишината.

Горещо препоръчваме на нашата аудитория да посети концертите, защото ще преживее незабравими моменти, а групата всеки път ще изненадва със своята оригиналност от осемте различни сцени, на които ще свири.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3