Спас Мавров: Живота не е зароден на тази Земя, а е привнесен (ВИДЕО)

29.01.2017 г. 3 088
Земята - Нова епоха, 6-а раса
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Ние сме 4-тото човечество на тази планета в 5-тата му структура на развитие, наречена коренна раса. Следователно никой от нас не е произведен тук. Тук е реализирано семето му и рода му. Следователно семената и родовете идват от другаде. Там има една голяма тайна, която пак е открадната в Библията, но тя е българска – за 40-те сина на епохата Йон. На един Йон, че тримата големи генетици как работят в една епоха, за да се промени ДНК-то на тази Земя. Йон, който евреите нарекоха Ной с тримата си сина Хаам, Сим и Яфет. На български, в тангризма те са Сем, Хам, Яфа. Яфа е мярка, Сем е семе, Хам е е баланс между мярката и семето, т.е. баланса на развитие.

Централната линия на ръководство на енергиите на нашата планета, която Хам работи в момента преминава през Велико Търново. Живота не е зароден тук, живота е зароден и тук. Затова в тангризма, аз казвам, че е колосално знанието, защото в него например третата костенурка или символа на планетата означава, че всички планети могат да развият тази структура и този процес. Означава, че българите са знаели още нещо: че във Вселената може да има милиарди като нашата звезда и милиарди като нашата планета, и милиарди като нашият живот. Кога са го знаели? – Много, много назад, защото в 9 век ние още не може да говорим за наука. Никой в 9 век не може да говори за наука в чистия вид на наука, на това понятие, но българите са говорили с научна терминология, разбира се завоалирана в абревиатури и скрити знания. Така, че животът не е зароден на тази земя, а е привнесен на тази земя.

На 3.03.1993 г. аз присъствах на събуждането на ядрото на тази земя в Новата епоха. Тогава във Велико Търново се срещнаха енергийните потоци на изблика на йоните от нашето ядро с тези, които идваха към нашата планета от Слънцето и от нашата галактика. От тогава насам започна прехода към 6-та коренна раса. Дънов го регистрира още 1914-та година, той знае, но това са авангардните, това е авангарда. На 3.03.1993 г. във Велико Търново започна Новата епоха. Какво означава това? Означава, че оттук нататък ние сме като на изпит. Българите, сърбите, македонците, траките, турците – всички са деца на този Балкански п-в, всички са етнически разделени структури, които са владеели и отговарят енергийно за процесите на жлезата на Времето с баланса към Атон, която е другата жлеза.

Исторически мога да ви кажа само, че 2017г. в тангризма се бележи като година, в която трябва да се извършат преломи. Къде? – В държавността, в социалния живот, но и в нашето съзнание, защото е време да започнем да мислим отговорно.

Колобърски ритуали по отношение на духовното учение, които да се изпълняват по специфичен начин, има само изпращане и посрещане на Слънцето. Този ритуал донякъде е възпроизведен от Дънов, донякъде защото може би такъв е бил момента. Всичко останало е било битова култура. Трябва да направим разлика – в тях са вплетени духовните знания на основата на една религия или на едно духовно учение, но те са с битови характери. Не само ние правим сватби и не само ние празнуваме.

Сега например празникът Млада Бога или Зимното Слънцестоене, на което почва сурвакането – това са си тангристки обичаи. Млада Бога означава ново слънце, защото Бога на планетата е Слънцето, този, който ръководи – Господ Бог, както го наричат в Библията. Сурвакането е принципът, когато малките момченца поздравяват всички за това, че Млада Бога вече е готов, т.е. започва да расте слънцето.

В момента се правят ужасно много обърквания на нашата фолклорна култура. В Перник това е един от най-показателните моменти, ще се възползвам от случая да ви го кажа. В Перник се извършва най-голямото кощунство в момента по отношение на българският фолклор – събраха се празниците Кукери със Сурвакане. Кукерите се правят сега, на пролет, на 22 март, когато трябва да изгоним злите духове и да приветстваме чрез чамовете връщането на положителните духове за възраждане на пролетта. Сурва се прави на Млада Бога, на 21-22 декември. Защо ги съединиха? – За да може един ден, след едно – две поколения, той да стане естествен празник и нашите да викат „Сурва, кукере!“. Това е накрая вече, няма накъде и за съжаление големи етнолози, фолклористи, не знам за пари ли, защо ги признават, съединяват тези два празника."

ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ВИДЕО ЛЕКЦИЯ:
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3