Силвия Тодорова: Монтесори ученето дава свобода за развитие на интелигентността у децата (ВИДЕО)

24.04.2016 г. 999
Силвия Тодорова - монтесори педагог | © снимка: Портал12
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
В рамките на фестивала Здравей Здраве 2016, който се проведе в Пловдив, разговаряме с г-жа Силвия Тодорова по темата за монтесори образованието.  Пред камерата на Портал12, педагогът сподели, че интересът към този алтернативен тип обучение е много силен и в Пловдив е на път да се открие Монтесори направление в еко-училище Слънчев лъч.

"При монтесори метод в училище се дават традиционните свободи на децата, а именно най-важното: свободата на движение. Детето има възможност да се движи по време на учебния процес, да учи на място, което му е приятно, което може да бъде различно от чина му. За тази цел има килим в стаята или меки удобни възглавници. ", обясни г-жа Тодорова и допълни:

"Монтесори метод вярва, че движението е пряко свързано с детската интелигентност. Другата основна свобода на детето е поощряването да изказва собственото мнение по всички въпроси. Третата много важна свобода е - свободата да избира това, което иска да учи и времето, което да отдели в този процес."

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ:

 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3