Силицият в човешката ДНК и земното ядро е висш клас структура

12.01.2017 г. 3 391
силиций в ядрото на Земята
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Японски учени от университета „Тохоку“заявиха, че силиций е третия елемент в ядрото на Земята. До момента в научните среди се приема, че голяма част от втечнената лава в ядрото на планетата е изградена от стомана и никел. Според японските учени третият елемент от състава е силиций и той представлява само 5% от общата маса на ядрото.

Изследването на ядрото, което е на 3000 км. дълбочина е невъзможно според професорите от „Тохоку“. Те споделят, че най-дълбоките мини в света са едва на 4 километра дълбочина. За целта на изследването, учените са симулирали ядрото на Земята и са го обвързали със сеизмични активности и други известни на науката данни от горните слоеве, като са пресъздали комбиниране на 85% стомана, 10% никел и 5% силиций 

Официалната информация на Японските учени е, че чрез изследването на състава на ядрото учените да получат по-добра престава за това как е сформирана атмосферата и как е била създадена планетата.

Всъщност обаче, в Япония учените търсят много по-дълбоки отговори за ролята на силиция за живота на нашата планета и работят на база открити в близост до пирамиди в Японско море данни от древни артефакти, скриптове на които се говори за елемента силиций и времето, в което се намираме.

Една от известните до момента връзки е тази на силиция с мозъка и растежа на всички живи организми, както и пряката връзка на този елемент с интензитета на вибрации в човешкото тяло и живите организми.

Всичкият обмен, трофика, хранене и потребление на микроелементи от човешкия организъм са свързани с присъствието на силиций. Изненадващо е, че ние подценяваме този факт и във възрастния човешки организъм, който живее конвенционално, този елемент е доста под нормата. 

"По съвременни езотерични източници се смята, че в момента висшият Разум подменя въглеродните атоми във възлите на човешката ДНК - която е на въглеродна основа - със силициеви. Това е един еволюционен праг, който преживява в момента нашата цивилизация, но той има своите последствия. Силицият никога няма да претърпи органическото гниене - той е устойчив, той е по-висш клас структура - човешката цивилизация получава по-голямо доверие от висшия космически Разум.", заяви за Портал12 Димитър Ненков, който е инженер химик. Повече по темата вижте тук.

Според създателят на Антропософската наука - Рудолф Щайнер, липсата на силиций в човешкия организъм води до редица заболявания. 

Почти половината на това, което срещаме на Земята, се състои от силиций. Учудващо е, че този силиций толкова малко се забелязва, че даже почти се изключва от процеси, в които може да действа извънредно благотворно. В антропософ ската медицина силициевата субстанция представлява същест­вената част на много лекарства. Цяла верига от болести се лекуват с вът­решно поемане или с бани със силициева киселина, защото почти всичко, което в случай на заболяване се появява в абнормно състояние на сетивата, което не лежи в самите сетива, а се проявява в сетивата, както и във вът­решните сетива, което предизвиква болки тук или там в органите – всичко това по чудесен начин бива повлияно от силиция. Изобщо силицият играе мислимо най-голяма роля в това, което по един древен израз се нарича до­макинство на природата, тъй като силицият се намира не само там, където го виждаме, в кварца или в другите камъни. Извънредно фино разреден си­лиций има също в атмосферата, всъщност той е налице навсякъде!

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3