Шибенду Лахири ще разкрие на семинар в Пловдив ползите от практикуването на Крия йога

17.11.2016 г. 443
йога
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Шибенду Лахири ще разкрие на семинар в Пловдив ползите от практикуването на Крия йога. Събитието ще се проведе от 18-и до 20-и Ноември в Пловдивски Културен Институт.

Шибенду Лахири, правнукът на Лахири Махасая („Бащата на Крия Йога“), споделя оригиналните техники на Крия йога, така както са предавани в династичната линия – от баща на син. Това, което се е случило в тялото на Лахири Махасая, когато намесата на ума-его утихне, може да се случи със всеки. Шибенду дава възможност на всеки да се докосне до този божествен инструмент Крия Йога като пътува по целия свят, канен от своите ученици, за да сподели това знание.

Крия йога е древна наука, единствената, спомената от основоположника на Йога – Патанджали. В древността е предавана само от учител на ученик. В днешно време на хората я връща Лахири Махасая, който е посветен в нея от легендарния учител Бабаджи. Модерният свят научва за Крия йога от книгата на Йогананда „Автобиография на един йогин“, издадена на български език от издателство „Хермес“.

През своя живот Лахири Махасая предава науката на себепознанието по две линии – едната е от учител на ученик, а другата е династичната линия – от баща на син. Днес мисията е поел пра-правнукът на Лахири Махасая- Шибенду Лахири. Преди да се посвети на разпространението на Крия Йога сред хората, Шибенду Лахири преминава през естествените етапи на човешкия живот – има семейство, деца, завършил е математика и работи дълги години в държавната администрация. Децата му са високообразовани – двете му дъщери са лекари, а синът му е компютърен специалист. Шибенду Лахири пътува по целия свят и дава посвещения във Франция, Англия, Испания, Швейцария, Италия, Южна Африка, Австралия, Сингапур, Канада, Чили, Бразилия, САЩ, Русия, Индия и много други места. Сред множеството страни, които посещава, България заема особено място – както той често казва –България е като гръбначен стълб между Изтока и Запада.

Основен акцент в лекциите на Шибенду Лахири е чрез практиките да се освободим от властта на ума, който поражда егото и да се върнем към естественото си състояние, в което жлезите с вътрешна секреция ще функционират нормално, умът ще извършва само дейността, за която е предназначен, а ние ще намерим покой и равновесие със себе си и света.

За връзка и повече информация: 0887 821 561 – Милена Гарова.
Място на провеждане: Пловдивски Културен Институт, ул. „Иван Перпеллиев“ № 5 – 032/664433 или 0884 777 050 – Рецепция

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3