Продължават научните опити за свързване на човешки мозък в био-хибрид с компютър

22.11.2016 г. 456
биороботи
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Продължават научните опити за свързване на човешки мозък в био-хибрид с компютър. Целта на научните разработки е да се изработи функционална хибридна система, която може да се свърже в обмен на информация между биологичните системи, като невроните в мозъка със специално разработени електронни устройства. 

Учени от различни държави се събраха в края на миналата седмица в Италия за да анализират биосъвместимостта и функционалността на прилепналите клетки. Основните насоки, в които протичат изследванията до момента са по отношение на светлината и нейното влияние във връзките на молекулярно ниво. Изследванията се осъществяват с помоща на Раман спектроскопия, която анализира вибрациите и движенията на молекулите, както и промените предизвикани от външна намеса с биохимически елементи.

Целта на учените е да създадат реална връзка между човешкия мозък и компютър, което от много среди се определя като една от най-възможните причини за тоталното падение в очвешката цивилизация. Опитите за създаване на био-хуманоидни хибридни системи е най-сериозният технологичен риск пред научните открития на цивилизацията, но е силно подкрепен чрез огромни финансови инвестиции от западни корпорации. 
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3