Никой няма право да разговаря с Бог от ваше име. Днес Той ви иска лице в лице!

19.08.2016 г. 2 807
духовно развитие - Бог - среща с Бога
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Няма нищо по-съдбоносно от погрешното тълкуване на заръката на Исус за непротивене на злото, защото тази заповед в никакъв случай не означава: "Оставете доброто пасивно, така, че напълно да ви унищожи!"

Напротив! – „Непротивене на злото”   означава  „направете доброто активно, така че злото да се разбие в неговата истинска природа! А каква е истинската природа на (активното) добро? Истинската природа на активното добро означава : „Любов към страданието”. Това означава, че доброто става активно, че Доброто събира своите сили. Доброто се въоръжава с оръжията на любовта, Доброто нараства, Доброто разтваря своите ръце, Доброто разгръща гръдта си и неговото гигантско сърце спокойно приема в своята безграничност все още малкото и ограничено зло!

Само ако истинската природа на Доброто е любовта – само тогава Доброто би било способно да обича страданието, да се влюби в раните и да обича унижението което сипе върху него злото!

Защото не е ли  подозрителна тази любов, която обича само наслаждението? И нима има нужда от обичта за да се приемат насладите!?..

Насладата пристига в душата и без любов. Насладата пристига сама, нахална, безцеремонна, нагла и агресивна! За да се приеме насладата не е нужна любов! Единствено за да се приеме страданието и омразата е нужна любов!

Насладите ни размекват и отслабват, а страданията ни стягат, вкоравяват и правят силни. Насладите разсипват енергиите, които страданието събира. Когато страдаме ние приемаме отрицателните енергии, а когато се наслаждаваме ние приемаме положителните енергии. Но отрицателните енергии са много по-силни от положителните. Ето защо любовта към страданието ни зарежда с най-силната енергия на Вселената - отрицателната енергия, която е черната енергия, или т.нар. "тъмна енергия във Вселената".

Нужна ли е църквата, за да разбираме думите на Иисус? Нужен ли е Дънов, за да разбираме Иисус? Защо Иисус не ни говори открито? Защо той ни говори чрез притчи? Защо заповедта на Иисус за непротивене на злото изисква тълкувание? Отговорът е дал пак той: Защото, казано е: „Не хвърляйте бисерите на свинете!" Защото свинете ще обърнат и бисерите в кал!   

Огорчението в Дънов днес е безспорно:

„Какво чините, българи?! Нима аз ви учех да повтаряте моите изречения? Моите изречения са посока и пътуване, а не спирка и робско повтаряне наизуст! Моите думи са акорди, които трябва да се разгънат в арпежи и да се изсвирят като арпежи. А всяка душа е различен музикант и композитор. Моите думи – като тези на Иисус  - не са ноти, които вие да изсвирите буквално, а това са акорди, и всяка душа ще изсвири различни, приличащи си, но и различаващи се мелодии!...", казва днес Учителя.

Никакви посредници! Никакви медиатори! Никакви велики други не трябва да позволявате да застават между вас и Бога! С един замах отместете всички обреди, всички църкви, всички свети писания и застанете сами срещу непознаваемия Бог! 

Никой няма право да разговаря с Бога от ваше име освен самия вас. Затова думите на великите други, които ви говорят за Бога ви отдалечават от него. Бог ви иска вас лично, тет-а-тет, лице в лице: индивидуалност срещу индивидуалност, пустота срещу пустота, самота срещу самота, безкрайност срещу безкрайност!

Всеки от вас е длъжен да има собствена мисъл, собствен морал, само от него изобретена философия, само от него изобретена Сериозност, само от него изобретена Религия!

Не четете Библията, а я пишете! Не изповядвайте религия, а я създайте! Не размишлявайте за живота, а измислете нов живот! Изгонете гениите от душите си – и мирозданието ще остане празно! Защото гениите са довели звездите със себе си вътре в своите уравнения! И ако си отидат гениите – ще си отидат и звездите: Тогава в празната Вселена ще останем само Аз и Бог! И кой тогава от нас двамата ще бъде Подлогът и Лингвистичният Двойник, и кой – абсолюта – ще реши само Самотата. И тази двойна самота ще реши дали от формите трябва да се появят предметите!

Затова откажете се да виждате: преди вас не е имало очи! Откажете се да слушате: преди вас не е имало музика на звезди! Кажете си: Не съществува нищо преди мен! С мен започва светът! С мен се раждат нещата! Което се доказва днес от квантовата физика.


Автор: д-р Тимен Тимев | Портал12

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3