Никола Куташки: Фермерски пазар - Варна е остров на осъзнати, будни хора (ИНТЕРВЮ)

26.09.2017 г. 1 672
Никола Куташки
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Представяме ви телефонно интервю с Никола Куташки, основател на Фермерски пазар - Варна, по повод 3 годишнината от стартирането на инициативата:

“Това е нещо истинско, близо до Природата. Това са семейства, които произвеждат на нашата българска земя, чисто продуктите си. Подкрепяйки тези хора показваме, че в България има бъдеще за младите хора и за хората, които са тръгнали по Пътя на Сърцето - смело!...От друга страна показваме, че подкрепейки се, може да създадем един по-добър свят тук в България, без да е нужно да бягаме в чужбина.

За мен всички участници във Фермерски пазар са творци, независимо дали произвеждат домати, сирене, кашкавал, хляб или каквато и да е храна - това е творчество. Аз обичам да казвам, че ние сме като пазители на пазара, защото нашата основна роля е да допускаме само истински и натурални неща и да не правим компромиси в никакъв случай. Пазарът става все по-голям, по-задружен, енергията там е прекрасна.”

Защо е важно да купуваме и да се храним с храна, произведена от семейни стопанства или лично от нас самите, както и каква програма са подготвили организаторите на Фермерски пазар - Варна за 30-и Септември, чуйте цялото аудио интервю:

   ЧУЙТЕ ЦЯЛОТО АУДИО ИНТЕРВЮ 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3