Невъзможността да правиш зло - цел в живота, която отделя човек от Ада на Земята

12.05.2017 г. 1 830
отказ от злото
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Невъзможността човек да прави зло - тема, която е от изключителна сериозност, изискваща години себеотдаденост, усъвършенстване и безупречност. Дори стремежът към това, човек да не прави зло не ще остане незабелязан за Бог.

Стремежът към духовно израстване и състояние, в което си неспособен да извършваш зло, върви винаги ръка за ръка със смирението.

"Несъмнено е полезно да се мъчиш да издигнеш живота си и да се стремиш към върховете, където се достига невъзможността да правиш зло. Полезно е окото да свиква да гледа събитията и хората в една Божествена атмосфера."
Морис Метерлинк

"Смирението е съкровище. Смирението е метод, чрез който се придобива тишината, а когато придобиеш тишината в себе си, тогава ще чуеш Гласа на Истината. Общението с този Глас е най-голямото съкровище"
Елеазар Хараш

"Ако разберете злото, то се превръща в добро. Ако не разберете доброто, то се превръща в зло. Тайната на злото е един много важен въпрос, защото ако го разберем как действа, ще разберем как действа скрития Бог. Защото доброто е явният Бог, а злото е скритият Бог. Все е Бог.“
Учителя Беинса Дуно

„Злото е прикрито чисто съзнание. Злото е ограничение на всяко нечисто същество. То атакува скрита нечистота в хората."
Учителя Беинса Дуно

"Какво е Любовта?- Любовта е невъзможност да правиш зло. В момента, в който ти можеш да допуснеш, даже да не го направиш физически, ако ти допускаш малкото зло-ти си в злото и вече нямаш право да говориш за Бога, ти вече произнасяш Божието име напразно, ти вече си свършил, денят е свършил, трябва да се молиш цял ден, да искаш прошка, на другия ден да не повториш тази грешка“
Елеазар Хараш

"Христос е тренирал Безупречност в Египет, в Школата на Бялото Братство – там, където се губят годините Му. Толкова много е тренирал, че Неговият Учител казва: „Той постигна способността да не греши“. Това е Свободата, това са високите степени."
Елеазар Хараш
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3