НАСА пусна пълноцветни кадри от орбитата на Церера (ВИДЕО)

01.02.2016 г. 521
планета Церера - видео - НАСА
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
НАСА пусна пълноцветни кадри от орбитата на Церера. Филмът показва планетата в подсилени цветове, което помага да се подчертае външния вид на повърхностните. Според учените районите с по-силни нюанси на синьото съдържат по-млад и свеж материал, включително потоци, ями, лед и пукнатини.

Филмът е продуциран от членове на екипа управляващ космическата камера Даун и немски аерокосмичен център DLR, използвайки изображения от висока надморска височина картографирани от август до октомври 2015 г. от космическият кораб, който кръжеше в орбитата на Церера на разстояние от около 1450 км.


Церера е планета джудже намираща се между Марс и Юпитер. Церера съставлява около 1/3 от масата на астероидния пояс и е шестото по големина небесно тяло във вътрешната Слънчева система.  Наблюденията сочат за наличие на голямо количество вода под формата на лед, което представлява около 1/10 от обема на Световния океан на Земята. Периодът на завъртане около Слънцето е 4,6 години. Към момента там няма магнитно поле и атмосфера.
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3