Мирно шествие за освобождение на животните се проведе във Велико Търново

07.03.2016 г. 835
Всеки копнее за свободата, животните също
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Един ден след празника Освобождение на България от турско робство се проведе мирно шествие за освобождение на животните. Събитието, организирано от 269life Bulgaria и групата Веге Търново, бе подкрепено от Българско вегетарианско общество (БВО) и се проведе на 04.03.2016 г. от 14 до 15 ч. във Велико Търново.

Шествието започна от площад  "Цар Асен I", премина през  ул. Никола Пиколо,  ул. Ст. Стамболов, и завърши на паметника „Майка България“. Участниците държаха плакати, изработени специално за протеста, и ги показваха на минувачите. По този начин активистите искат да помогнат на хората да се замислят за съдбата на всички животни, които са жертви на убийства, насилие и търговия за човешки цели.

Идеята на мълчаливия протест бе чрез снимки и кратки послания върху плакати хората да бъдат провокирани да се сетят за личната отговорност, която носят спрямо свободата на животните и сами да се информират за алтернативите на животновъдството и продуктите от него.

Разгледайте още снимки от събитието тук.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3