Международен форум по космически изследвания събира учени и студенти край Варна

18.10.2016 г. 474
Форум за космически изследвания - Варна 2016
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Международен форум по космически изследвания събира учени и студенти край Варна. Събитието, което вече започна ще продължи до 23-и октомври, съобщиха за Портал12 организаторите. 

Учени, университетски преподаватели и студенти от 31 държави поставят на фокус космическите технологии на четвъртата Световна среща на международната организация "Университетски консорциум за космически технологии" /UNISEC/. Събитието се провежда в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия". Форумът се провежда за пръв път извън Япония. Негов съорганизатор от българска страна е клъстерът "Аерокосмически технологии, изследвания и приложения".

Форумът ще продължи до 23 октомври и на него ще присъстват над 150 експерти и студенти. Акцентите в програмата са проектирането и приложението на високотехнологичните малки спътници за наблюдение на земната повърхност и атмосферата, ранното предупреждение за земетресения, комуникациите, улавянето на космически отпадъци.

В рамките на конференцията ще се проведе и финалният кръг на международно студентско състезание "Идея за космическа мисия", за който са класирани 10 проекта. Единият от тях е на български младежи от Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" с ръководител доц. Пламен Данков. Студентите ще представят своята идея за ефективно обезопасяване на космически отпадъци чрез интелигентни рояци от малки спътници.

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3