Мария Арабаджиева: Изследваме древни книги, които носят послания за новото познание (ВИДЕО)

23.04.2016 г. 4 013
Мария Арабаджиева | © 2016 Портал12
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Представяме ви пълна видео-лекция на г-жа Мария Арабаджиева, книгоиздател и основател на издателство "Мария Арабаджиева", част от Международния Форум за Българския дух в Европа през вековете, който се проведе във Влики Преслав. В своята дългогодишна професионална дейност Мария Арабаджиева издава едни от най-значителните езотерични книги в България. Тя е създател и на единствения по рода си в България "Клуб на книгата".

"Богомилството е част от една много древна традиция - философска, духовна, свързана с върховния Бог, с идеята за зараждането на духовния бог и слизането до Душата на човека. Тази традиция е създадена от хилядолетия, преминава от цивилизации в цивилизации..., от континенти в континенти...,и винаги е жива! Ням сила, която да може да я спре, нито власти, нито институции, нито църкви, нито кралства. Никой не може да я спря, защото това е Космическата сила.", заяви по време на откриването на своята лекция г-жа Арабаджиева.

Тя допълни, че години наред богомилството е разглеждано от десетки автори като социално явление. В този контекст Мария Арабдажиева поясни за важната разлика между езотеризъм и екзотеризъм. Тя уточни, че езотеризъм е термин създаден още от времето на Аристотел и пояснен от Климент Александрийски в неговото прочуто произведение "Струмата": - Езотерика означава тайното знание, което е предавано благодарение на древните мистерии - Школите за посвещаване, които още хилядолетия назад са ги имали всички цивилизации. Тя допълни, че езотеризмът олицетворява мисълта, а екзотеризмът - Силата. Екзотеризмът се преподава, изучава и преподава на поколенията, докато езотеризмът не се изучава, не се преподава, нито се предава. Той се получава Свише. "Т.е. на съвсем други нива на вибрации на енергията, можете да разберете езотеричното Знание", допълни Мария Арабаджиева.
Тя акцентира, че езотеричните знания могат да бъдат предавани само на определени хора, които имат нужната нагласа на своето съзнание, на своата сила, на енергията която носят, за да могат да ги приемат. Останалите няма как да приемат тези знания, защото нямат необходимата настройка, така както са създадени в конкретното си прераждане за да го разберат, посочи още Арабаджиева.

В продължение на своята лекция, Мария Арабаджиева обясни, че в нейното издателство се извършват изследвания на книги от VIII, IX, X, XI....до XIX -и век, които са умишлено укривани, за да не могат хората да достигнат до конкретното познание. 

Пред гостите на семинара, тя обясни древната философска доктрина на богомилството. "Човечеството притежава два вида познание. Едното знание се получава благодарение на науката. Това са знания, които се предават от поколение на поколение, благодарение на методите, които всички познаваме. Другите знания, това са онези езотерични знания, които се предават по нишката на определени давания на информация на определен вид хора, от определен вид хора, които могат да приемат езотеричната наука и знание, и които са вибрационно настроени към тях.

ВИЖТЕ ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ВИДЕО КЛИПОВЕ В Портал12 TV

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3