Ловеч се включи в инициативата 'Европейска нощ на музеите'

22.05.2016 г. 399
Ловеч - Мостът на Колю Фичето - Покрития мост | © снимка: Портал12
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Три музея и художествената галерия "Вароша" в Ловеч се включиха в инициативата "Европейската нощ на музеите", която се организира за 12-ти път, съобщи Елена Георгиева от Регионалния исторически музей в града.

По думите и музеят "Васил Левски", Етнографския комплекс и Музейната сбирка "Атанас и Васил Атанасови" са приели безплатно голям брой посетители през вчерашния съботен ден, а вратите са били отворени до 22.00 часа. 

В музея "Васил Левски" е разположена най-богатата колекция на лични вещи на Апостола, всичко, което е свързано с националното освободителните борби в Ловеч и региона, както и восъчна фигура на Васил Левски. Георгиева допълни, че в Етнографския комплекс посетителите през следващите дни могат да се докоснат до бита на ловчалии от края на XIX-ти и началото на XX-ти век. Музейната сбирка "Атанас и Васил Атанасови" предлага богата колекция от минерали от цял свят, старинни радиоапарати и възстановки на праисторическо жилище, вертикален стан и пещ. Посетителите могат да видят и гостуващата изложба "Човекът в миналото" на Националния антропологичен музей. 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3