Липсата на духовност, морал и ценности напълни лудниците и онкологиите в България

09.09.2016 г. 8 186
брой на лудите в България
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
България е място на полярностите, на противоположностите. В много публикации сме давали примери за редица хора за пример, живеещи с достойнство, усърден труд и реализиращи своите идеали в добри дела. България е и място, което е пропито със силна енергия, история и природни феномени.

През последните години обаче, народът ни бе систематизирано и многостранно атакуван от зловредни вътрешни и външни фактори, с цел прилагането на определени силно ограничаващи и поробващи модели в социално-икономически аспект. Сривът в ценностната система, изопачването и налагането на тези външни поведенчески модели в модерния обществен живот, доведоха до масов физически и психически срив сред голяма част от съгражданите ни. Вредните храни, натрапените поведенчески модели (предимно западни), както и всички средства за масово "осведомяване" - конвенционалните телевизии (предимно собственост на западни компании), частните радио канали, печатните издания, а също и натрапването на псевдо-литература и музика, които изкривяват на финно ниво светоусещанията на човек, доведоха до едно жертване на големи групи хора в името на едно непукистско и консуматорско самодоволно "общество".

И макар напоследък да виждаме наченки на пробуждане - тук там, като малки проблясъци на искри, в загаснал огън, то всеки от нас е длъжен да покаже алтернативно и собствено изработено мислене - за да може това притихнало и изкарващо в момента черен дим огнище, да се пробуди и да загори с нов, силен пламък и чиста светлина.

И както казва по повод трудностите на съвременното ни общество, дългогодишният психиатър д-р Тимен Тимев, то: "Когато обществото те подтиска, тогава се явява като нормално спасение - Психозата. Тя е тази, която е последния спасителен пояс за давещата се Душа." и още : "Обществото на удоволствията ражда паник атаките и психозите".

Ето и резултатите за последната година и половина, които са вследствие на негативните тенденции, които накратко маркирахме по-горе:

Болни под наблюдение на психиатричните заведения, клиники, отделения, кабинети и амбулатории към края на 2015. ( От общо около 4,5 млн. души, които живеят в България, около 150 000 са регистрираните психично болни; още поне около 250 000 не са регистрирани, предимно циклофреници)

брой на лудите (психиатрично болните в България)Статистика на заболяванията от рак в България:

статистика - заболявания рак - България
 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3