Лична среща с маестро Камджалов ще зарадва ценители на класическата музика (ПОКАНА)

01.03.2017 г. 2 031
Йордан Камджалов © снимка: Портал12
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции.
Какво е изкуството? Как да го разпалим в нас? Къде може да ни отведе огънят му? Нужно ли е да разчупим рамките, чрез които го определяме и възпроизвеждаме към този момент. Време ли е за претворяване на вечната музика, която удобно затваряме в думата “класика”?

Всички тези въпроси Маестро Камджалов поставя в  проекта „Свобода в класиката" без да дава готови отговори, а поставяйки пред нас многоточие, за да може всеки от нас да ги потърси в себе си.

Провокацията е повече от очевидна - класиката напуска интелектуалната си обвивка и тесния кръг, в който е затворена години наред и се опитва да докосне душите на т.нар. обикновени хора, които са жигосани от обществото с разбирането, че тази музика “не е за тях”. Произведението "Requiem" на Волфганг Амадеус Моцарт и мястото на концерта не са избрани случайно. Гениалната музика на Моцарт, съдържаща вибрацията на Божествената вселена, ще прозвучи в зала „Колодрума" в Пловдив на 26 март 2017 г.

Проектът шокира, изненадва, но е и съвсем естествен ход на случващото се около нас. Светът се променя истински! Той вибрира все по-силно, а времето препуска, сякаш, за да ни поведе към нови измерения. Време е творецът във всеки от нас да бъде събуден, за да сме готови мисловно и духовно за следващото стъпало по пътя на еволюцията. Ние вече сме на ръба, а в произведенията на най-гениалния Моцарт може би е кодът, който чака да бъде активиран. Няма да е твърде смело да кажем, че ключът е в маестро Йордан Камджалов и благодарение на Genesis Orchestra и хоровия формат на Музикалната Лаборатория за Човека с диригент Мая Василева, той ще се задейства във всеки присъстващ на концерта.

“Не концерт, а въвеждане в творческата лаборатория на гения”. Така самият Йордан Камджалов нарича предстоящото събитие, което не се поддава на стандартни формулировки. Бъдещето поглежда назад и влива свежа сила на класиката, чрез собствените си прийоми - нестандартно пространство, защото съвремието не обича да бъде ограничавано; разказ, вплетен в музиката, защото днес сме по-жадни за усещания от всякога; мащаб - защото светът днес, както и изкуството винаги, нямат граници.

Концертът ще бъде излъчван и на живо в интернет и така ще напусне територията на „Колодрума" и ще обиколи света. Към тези 2 500 човека, които ще имат шанса да усетят магията на "Requiem" на живо, ще се присъединят и хиляди други от различни точки на планетата.

Портал 12, който е и медиен партньор на събитието, предоставя от своя страна възможността на всеки, който си закупи билет за концерта през онлайн книжарницата на медията, да има възможността за лична среща с маестро Камджалов и ВИП места в залата. Това ще стане, чрез жребий от всички закупили билети през Портал 12, който ще бъде изтеглен на 21.03.2017 г.

 

Направете дарение

Портал12 е алтернативна медия, която се издържа от съпричасността на читателите. Подкрепете ни за повече материали и видео.

Можете да направите дарение по един
от следните начини:
paylogo1 paylogo2 paylogo3